Ολλανδία: «Αν δεν τα βρείτε δεν θα πάρετε ούτε ένα ευρώ» - iefimerida.gr

Ολλανδία: «Αν δεν τα βρείτε δεν θα πάρετε ούτε ένα ευρώ»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γιαν Κις ντε Γιάκγερ σε συνέντευξη του στους Financial Times της Γερμανίας, δήλωσε πως η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να συναίνεση για το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, ενώ τάχθηκε ανοιχτά κατά της υποψηφιότητας του Ιταλού Μάριο Ντράγκι στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο ντε Γιάγκερ αντιδρώντας στις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά, ότι τα νέα μέτρα εξυγίανσης θα οδηγήσουν την Ελλάδα ακόμα πιο βαθιά στην ύφεση και υποστήριξε πως «η αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα, πρέπει να συναινέσει, ώστε η χώρα να πάρει το πακέτο διάσωσης. Σε διαφορετική περίπτωση η Ολλανδία δεν πρόκειται να δώσει χρήματα».

Παράλληλα, αναφερόμενος στο διάδοχο του Ζαν Κλοντ Τρισέ στο τιμόνι της ΕΚΤ, υποστήριξε ότι, «θέλω χώρες με παράδοση στη δημοσιονομική πειθαρχία, όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και άλλες σκανδιναβικές χώρες, να εκπροσωπούν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

Μάλιστα πρόσθεσε, ότι σε περίπτωση νίκης του ιταλού Μάριο Ντράγκι, το εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, ο ιταλός Μπίνι Σμαγκι θα πρέπει να αποχωρήσει, καθώς όπως αναφέρει, δυο ιταλοί «είναι πολλοί» στη διοίκηση της ΕΚΤ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ