Peter Thiel: Υποτροφίες 100.000$ σε όσους αφήσουν το σχολείο! - iefimerida.gr

Peter Thiel: Υποτροφίες 100.000$ σε όσους αφήσουν το σχολείο!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O δισεκατομμυριούχος δημιουργός του PayPal και επενδυτής στο Facebook, ο αμερικανός Peter Thiel, χορηγεί υποτροφίες ύψους 100 000 δολαρίων σε μαθητές Λυκείου και Κολεγίου που θέλουν να ανοίξουν δική τους επιχείρηση, με μόνη προϋπόθεση να αφήσουν τις σπουδές τους!

Την είδηση δημοσιεύει το Economist που αναφέρει ότι με την κίνησή του αυτή ο Thiel θέλει να κατακρίνει το εκπαιδευτικό σύστημα των ΗΠΑ το οποίο θεωρεί απαρχαιωμένο, καθώς πιστεύει ότι εξωθεί τους νέους σε ανούσιες ανώτερες σπουδές, αντί να τους διοχετεύει άμεσα και αποτελεσματικά στην αγορά εργασίας. Ο Thiel έχει δημιουργήσει το ίδρυμα «20 under 20» (20 κάτω από τα 20), αλλά φέτος έδωσε συνολικά 24 υποτροφίες, όλες σε άτομα που είναι μικρότεροι από 20 χρονών. Η μικρότερη της παρέας είναι μια 17χρονη που έχει βάλει στόχο να επιμηκύνει τη ζωή των ανθρώπων κατά μερικούς αιώνες (!) ενώ υποτροφία πήρε και o Sujay Tyle που είναι ένας από τους νεαρότερους φοιτητές του Harvard που θέλει να φτιάξει τη νέα γενιά φτηνών βιοκαυσίμων.

Ο Thiel έχει δεχτεί μεγάλη κριτική για αυτή του την ενέργεια ωστόσο ο ίδιος απαντά: «Αν θέλουν μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να επιστρέψουν στο σχολείο!»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ