ΣΥΡΙΖΑ: Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την ανατροπή της κυβέρνησης - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την ανατροπή της κυβέρνησης

ΣΥΡΙΖΑ: Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την ανατροπή της κυβέρνησης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δικαιωμένοι από τις χθεσινές εξελίξεις αισθάνονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την τακτική που ακολούθησαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο που προκάλεσε την αποδυνάμωση της κυβέρνησης και την ενδυνάμωση της λαϊκής πίεσης προς την «τρόικα εσωτερικού».

Στελέχη της Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι «δεν ήταν μόνο η ισχνή πλειοψηφία με την οποία ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο και οι διαρροές από τα κυβερνητικά κόμματα, αλλά κυρίως οι εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν επί ώρες έξω από το κοινοβούλιο» και επισημαίνουν ότι «μέσα στο κοινοβούλιο, η κυβερνητική πλειοψηφία έδειξε για μια ακόμη φορά μια εικόνα αποσάθρωσης, που με επικοινωνιακά τερτίπια, όπως η κατάθεση την τελευταία στιγμή της τροπολογίας για τους υπαλλήλους της Βουλής, όχι μόνο δεν καλύφθηκε, αλλά έγινε ακόμα πιο φανερή».

Για το ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι «ο απολογούμενος κ. Βενιζέλος δήλωσε την ακραιφνή στήριξή του στην κυβέρνηση, χωρίς να μπορεί ούτε να δικαιολογήσει τον εαυτό του για την εγκληματική συγκάλυψη της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ, ούτε να συγκρατήσει την κοινοβουλευτική του ομάδα από την πλήρη αποσύνθεση», ενώ για τη ΔΗΜΑΡ σημειώνουν πως η στάση της στο κοινοβούλιο εκτιμάται σε συνδυασμό με τη στήριξή της στην κυβέρνηση και την πρόθεσή της να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό.

Τέλος, σχετικά με την τροπολογία με την οποία θα εντάσσονταν οι υπάλληλοι της Βουλής στο ενιαίο μισθολόγιο, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν πως η κυβέρνηση επιχείρησε με ωμό και απροκάλυπτο τρόπο, να παραβιάσει, για μία ακόμα φορά, το Σύνταγμα της χώρας. Να άρει το αυτοδιοίκητο της Βουλής και να τη θέσει υπό τον έλεγχο της τρόικας των δανειστών. Επιχείρησε τη συμβολική παράδοση της Δημοκρατίας στους δανειστές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ