Μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ βλέπουν οικονομικοί αναλυτές - iefimerida.gr

Μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ βλέπουν οικονομικοί αναλυτές

Μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ βλέπουν οικονομικοί αναλυτές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην εκτίμηση πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μειώσει το βασικό της επιτόκιο από το 0,75% προχωρά η πλειονότητα των αναλυτών.

Έπειτα από τα χθεσινά σχόλια του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι για το αδύναμο οικονομικό περιβάλλον της Ευρωζώνης και τις ζοφερές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμη.

«Η συνολική οικονομική δραστηριότητα είναι ασθενής και αναμένεται να παραμείνει ασθενής βραχυπρόθεσμα. Επίσης, η πιστωτική και η νομισματική επέκταση είναι υποτονικές», δήλωσε χθες ο Ντράγκι, προσθέτοντας: «Στο πλαίσιο αυτό, ο πληθωρισμός περιορίζεται. Αναμένουμε ότι θα μειωθεί κάτω από το 2% το 2013».

Η πλειονότητα των 73 αναλυτών που ρωτήθηκαν θεωρεί αρκετά πιθανό να μειωθεί εντός λίγων μηνών το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ στο 0,50%. «Αν τριγυρίσεις στα γραφεία των επενδυτών, θα διαπιστώσεις ότι φλερτάρουν με την ιδέα να έχουμε από σήμερα μείωση του επιτοκίου από την ΕΚΤ», δήλωσε ο Ντάραγκ Μάχερ, διευθυντής στρατηγικής για το συνάλλαγμα στην τράπεζα HSBC.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ