Ολα τα σενάρια πρόκρισης του Ολυμπιακού στους «16» του Champions League - iefimerida.gr

Ολα τα σενάρια πρόκρισης του Ολυμπιακού στους «16» του Champions League

Ολα τα σενάρια πρόκρισης του Ολυμπιακού στους «16» του Champions League
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ολυμπιακός, μετά τη νίκη του επί της Μονπελιέ με 3-1, εξασφάλισε ουσιαστικά την συνέχεια της παρουσίας του στην Ευρώπη και στα δύο παιχνίδια που απομένουν στον όμιλο με Σάλκε και Αρσεναλ, θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στους «16» του Champions League.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το καθήκον τους απέναντι στην πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου τους, διπλασιάζοντας τις νίκες επί των πρωταθλητών Γαλλίας και εξασφάλισαν την τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League. Οι πρωταθλητές Ελλάδας βρίσκονται δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο του ομίλου Σάλκε και ένα από την Αρσεναλ.

Ο Ολυμπιακός θα προκριθεί σίγουρα στους «16» του Champions League εφόσον νικήσει τη Σάλκε στη Γερμανία την 5η αγωνιστική και την Αρσεναλ στο «Καραϊσκάκη» την έκτη. Αν ο Ολυμπιακός ηττηθεί από τη Σάλκε, θα χρειάζεται οπωσδήποτε βαθμολογική απώλεια της Άρσεναλ εντός έδρας με τη Μονπελιέ, προκειμένου στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με την Αρσεναλ ,να έχει την ευκαιρία με νίκη να τους προσπεράσει και να τερματίσει δεύτερος στον όμιλο.

Εάν αναδειχθεί ισόπαλος με τη Σάλκε, παραμένει ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης, ανεξαρτήτως από το αποτέλεσμα στο Αρσεναλ-Μονπελιέ. Θα χρειαστεί όμως όχι μόνο να νικήσει τους «κανονιέρηδες» την τελευταία αγωνιστική, αλλά και να καλύψει το σκορ της ήττας του (3-1) στο Εμιρέιτς για να προκριθεί. Εάν η Σάλκε αναδειχθεί ισόπαλη την τελευταία αγωνιστική, υπάρχει το σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας με δέκα βαθμούς, ενώ με ήττα της Σάλκε στη Γαλλία και ταυτόχρονη νίκη του Ολυμπιακού με σκορ καλύτερο του 3-1, περνάει ως πρώτος του ομίλου του.

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου
1. Σάλκε 8 (8-5)
2. Άρσεναλ 7 (7-6)
3. Ολυμπιακός 6 (7-7)
4. Μονπελιέ 1 (5-9)

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ