Εκκληση Σγουρού για τη σωτηρία των Περιφερειών - iefimerida.gr

Εκκληση Σγουρού για τη σωτηρία των Περιφερειών

Έκκληση Σγουρού για τη σωτηρία των περιφερειών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δραματική επιστολή προς τον πρωθυπουργό απέστειλε ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος υπογραμμίζοντας ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα οδηγεί τους θεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης σε κλείσιμο.

Στο κείμενό του ο κ. Σγουρός κάνει λόγο για προσπάθεια απαξίωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου και του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας, η οποία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη δημοσιονομική προσαρμογή και τη μείωση των λειτουργικών δαπανών».

Επισημαίνει ότι τον Απρίλιο του 2012 ψηφίσθηκαν περικοπές 50 εκατομμυρίων ευρώ και προβλέπονται 271 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα από τον προϋπολογισμό, ζητώντας διαφορετική διαχείριση των κονδυλίων από το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως τονίζεται «αντί για όλες αυτές τις τυφλές και οριζόντιες μειώσεις και περικοπές, ζητάμε να μειωθεί αντίστοιχα το ποσοστό των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων που δικαιούται κάθε Περιφέρεια, προκειμένου να πετύχει το ίδιο δημοσιονομικό όφελος που επιθυμεί το υπουργείο Οικονομικών και να αφήσει τη δυνατότητα στις ίδιες τις Περιφέρειες να κατανείμουν τις περικοπές ή να μειώσουν λειτουργικά ή άλλα έξοδα και δαπάνες χωρίς την οριζόντια μείωση και χωρίς παρέμβαση στα ζητήματα οργάνωσης και λειτουργίας των Περιφερειών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ