Τις δραματικές ώρες που πέρασαν και τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε ιατρικά το 11 μηνών παιδί της οικογένειας Κοσμαδάκη, το οποίο εισήχθη για να υποβληθεί σε επέμβαση βουβωνοκήλης και πέθανε, περιγράφει ο πατέρας του παιδιού. Εν τω μεταξύ σε αργία τέθηκε ο γιατρός που έκανε την επέμβαση.
Μιλώντας στο Cretalive, ο 38χρονος πατέρας είπε πως μετά την πρώτη επέμβαση, την περασμένη Τετάρτη, το 11 μηνών αγοράκι παρουσίασε ένα μεγάλο πρήξιμο στο σημείο της τομής, ενώ ταυτόχρονα ανέβασε υψηλό πυρετό και ο οργανισμός του έδειξε να μην ανταποκρίνεται.
Ο τραγικός πατέρας, όπως ο ίδιος λέει, αναζήτησε τον γιατρό που εφημέρευε, προκειμένου να τον ενημερώσει, αυτός όμως τον κορόιδεψε φωνάζοντας σε μία νοσοκόμα «Αδελφή, ο χειρουργός Κοσμαδάκης προτείνει να βάλουμε ένα ορό...».
Μετά τη δεύτερη επέμβαση το παιδί, σύμφωνα πάντα με τον πατέρα του, έδειχνε αρκετά ζωηρό για περίπου δύο με τρεις ώρες. Στη συνέχεια, ωστόσο, παρουσίασε υψηλό πυρετό.
«Τότε ένας άλλος γιατρός - αυτός που τον χειρούργησε την πρώτη φορά ουδέποτε εμφανίστηκε- μου λέει ότι θα τον βάλουν στο χειρουργείο ξανά. Τον ρώτησα με αγωνία: Γιατρέ θα αντέξει το παιδί» συνεχίζει περιγράφοντας τις τραγικές ώρες που πέρασε ο πατέρας του βρέφους. Μάλιστα, συνεχίζει λέγοντας πως ο γιατρός του απάντηση «μην φοβάσαι, πρέπει να γίνει».
Ο κ. Κοσμαδάκης, όπως είπε στο Cretalive, δέχθηκε χθες το βράδυ στο σπίτι του την επίσκεψη του Διοικητή του Νοσοκομείου Νίκου Κοκκίνη και ενός γιατρού. «Γιατρέ είναι δυνατόν να πεθαίνει ένα παιδί από βουβωνοκήλη;» τον ρώτησαν και η απάντηση του ήταν «όχι».
Σε αργία τέθηκε ο γιατρός
Εν τω μεταξύ σε αργία τέθηκε μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας και τη συνεδρίαση του πειθαρχικού συμβουλίου από τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Νίκου Κόκκινη, ο παιδοχειρουργός που έκανε την πρώτη επέμβαση στο 11μηνο βρέφος και τον οποίο η οικογένειά του κατηγορεί για τον θάνατο του παιδιού.
Το 11μηνο αγοράκι άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο, ύστερα από επιπλοκές μετά από επέμβαση ρουτίνας και ύστερα από τρεις εγχειρήσεις βουβωνοκήλης σε διάστημα τριών ημερών.
Ο καθηγητής ιατροδικαστικής Μανόλης Μιχαλοδημητράκης, που έκανε τη νεκροψία- νεκροτομή, παρουσία τεσσάρων ιατρών, μίλησε για ιατρικό λάθος λέγοντας ότι δεν έγινε σωστή συρραφή των ραμμάτων στην πρώτη επέμβαση που οδήγησε σε εισχώρηση του εντέρου, με αποτέλεσμα «τον στραγγαλισμό και τη νέκρωση του», που οδήγησαν στη σηψαιμία και τον θάνατο του βρέφους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου αποφάσισε «την αναστολή της άσκησης καθηκόντων του Ιατρού Σακελλάρη Γεωργίου Ε.Α.΄ Παιδοχειρουργικής Κλινικής ΠΑ.Γ.Ν.Η.».