Ισπανία: Δεν αποκλείει αίτημα διάσωσης ο Ραχόι - iefimerida.gr

Ισπανία: Δεν αποκλείει αίτημα διάσωσης ο Ραχόι

Ισπανία: Δεν αποκλείει αίτημα διάσωσης ο Ραχόι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο Ισπανός πρωθυπουργός για την οικονομία της χώρας του, τουλάχιστον για το 2012, καθώς δεν αρνείται ότι στο μέλλον μπορεί να χρειαστεί ένα συνολικό πακέτο διάσωσης.

«Δεν θα αρνηθώ να την χρησιμοποιήσω (συνολική βοήθεια) αν είναι χρήσιμη» δήλωσε ο Μαριάνο Ραχόι σε ραδιοφωνικό σταθμό, προσθέτοντας ότι η κυβέρνησή του δεν έχει λάβει ακόμη επίσημη απόφαση.

Τόνισε, πάντως, ότι, μέσω της διαδικασίας έκδοσης ομολόγων, η Ισπανία έχει καλύψει το 95,1% του ετήσιου προγράμματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι για το 2012 η χώρα είναι καλυμμένη.

Ωστόσο, πρόσθεσε: «Αν δούμε ότι η Ισπανία χρηματοδοτείται με πολύ υψηλά επιτόκια για καιρό, τότε θα πρέπει να ζητήσουμε (διάσωση), αλλά είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζουμε ποια θα είναι συγκεκριμένα η δράση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)».

Σε ανάλογο τόνο, ο υπουργός Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος, σε άρθρο του στην εφημερίδα Wall Street Journal, επισημαίνει ότι η χώρα βρίσκεται σε σωστό δρόμο με τις μεταρρυθμίσεις να προχωρούν και τους Ευρωπαίους να στηρίζουν τα μέτρα που λαμβάνονται.

Τα επιτόκια δανεισμού, όμως, της Ισπανίας για τα ομόλογα δεκαετούς διάρκειας παραμένουν ιδιαίτερα αυξημένα, φτάνοντας σήμερα κοντά στο 5,8%, ενώ τα σπρεντ βρίσκονται στις 433 μονάδες βάσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ