Μυτιληναίος και Μοτορ Όιλ κατέθεσαν πρόταση για την εξαγορά της ΔΕΠΑ - iefimerida.gr

Μυτιληναίος και Μοτορ Όιλ κατέθεσαν πρόταση για την εξαγορά της ΔΕΠΑ

Μυτιληναίος και η Μοτορ Όιλ κατέθεσαν πρόταση για την ΔΕΠΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μη δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά του 100% της Δημόσιας Επιχειρήσης Αερίου υπέβαλλαν από κοινού ο Όμιλος Μυτιληναίος και η Μοτορ Όιλ.

Η πρώτη ανακοίνωση για την εξαγορά της ΔΕΠΑ από τον Μυτιληναίο και την Μότορ Όιλ είχε γίνει στις 28 Μαρτίου του 2012. Σήμερα με νέα ανακοίνωση η «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. - ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» γνωστοποιεί πως την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012 υπέβαλλε μη δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της «ΔΕΠΑ» μαζί με την εταιρεία «ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.» και την κοινών συμφερόντων εταιρεία «Μ ΚΑΙ Μ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ».

Η τελευταία έχει οριστεί ως επικεφαλής της κοινοπραξίας με ποσοστό συμμετοχής 80%, έναντι 10% εκάστου των δύο ομίλων. Η κατά 100% θυγατρική της «ΔΕΠΑ» με την επωνυμία «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΕΡΙΟΥ (ΔΕΣΦΑ) Α.Ε.» δεν αποτελεί αντικείμενο της υποβληθείσας προσφοράς.

Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος της κοινοπραξίας έχει οριστεί η Citigroup Global Markets Limited.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ