Ψήφος μέσω email και fax για τους πληγέντες από τον τυφώνα Σάντυ - iefimerida.gr

Ψήφος μέσω email και fax για τους πληγέντες από τον τυφώνα Σάντυ

Ψήφος μέσω email και fax για τους πληγέντες από τον τυφώνα Σάντυ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ούτε έναν ψηφοφόρο δεν θέλουν να χάσουν οι υποψήφιοι των αυριανών εκλογών στις ΗΠΑ και για το λόγο αυτό στην πολιτεία του Νιού Τζέρσεϋ θα στηθούν ακόμη και ηλεκτρονικές κάπες.

Όπως ανακοίνωσε ο αντικυβερνήτης της πολιτείας, Κιμ Γκουαντάνιο θα δοθεί η δυνατότητα σε εκείνους που χτυπήθηκαν από την οργή του τυφώνα να συμμετάσχουν στη διαδικασία μέσω email, ακόμη και με φαξ.

«Αυτές οι εκλογές είναι πολύ σημαντικές και δεν πρέπει να χαθούν ψήφοι. Οι πολίτες μας που δοκιμάζονται ακόμη από τον τυφώνα Σάντυ θα λάβουν στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο μια λίστα με τα ψηφοδέλτια. Θα μας επιστρέψουν το ψηφοδέλτιο της αρεσκείας τους και οι εκλογικοί υπάλληλοι θα τo τυπώσουν και θα τo ρίξουν στις κάλπες», ήταν τα λόγια του Γκουαντάνιο.

Ωστόσο, στο Νιού Τζέρσεϋ ψηφίζουν Ομπάμα «δαγκωτό», με τις εκτιμήσεις να λένε για διαφορά έως και δέκα ποσοστιαίων μονάδων, και το μέτρο αυτό δε θα μπορούσε παρά να προκαλέσει την αντίδραση των Ρεπουμπλικάνων.

Οι αντιρρήσεις έχουν να κάνουν με την αξιοπιστία του εν λόγω συστήματος και την ακεραιότητα της ηλεκτρονικής ψήφου, παρά τις διαβεβαιώσεις από τους υπεύθυνους της εκλογικής διαδικασίας.

Σημειωτέον ότι τέτοιες προσπάθειες έχουν γίνει σε πειραματικό στάδιο κατά το παρελθόν σε Καναδά, Σουηδία και Λετονία, ενώ η μοναδική χώρα στην οποία οι πολίτες μπορούν να ψηφίζουν ηλεκτρονικά είναι η Εσθονία, μέσω ενός εξελιγμένου συστήματος ταυτοποίησης του πληθυσμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ