Ανχελ Γκουρία : Υπάρχει περιθώριο περαιτέρω μείωσης του ελληνικού χρέους - iefimerida.gr

Ανχελ Γκουρία : Υπάρχει περιθώριο περαιτέρω μείωσης του ελληνικού χρέους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μιλώντας στο περιθώριο της συνεδρίασης των G20 στο Mexico City, ο επικεφαλής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Ανχελ Γκουρία εξέφρασε την πεποίθηση πως υπάρχει χώρος για περαιτέρω μείωση του ελληνικού χρέους τόσο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όσο και από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του υπέρογκου ελληνικού χρέους, δήλωσε την Κυριακή το βράδυ ο Ανχελ Γκουρία.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, σύμφωνα με το Capital.gr, οι επίσημοι πιστωτές της χώρας φιλονικούν για το πώς θα μειώσουν το τεράστιο κρατικό χρέος της Ελλάδας. Το ΔΝΤ επιθυμεί τη διαγραφή δισεκατομμυρίων ευρώ από τα ελληνικά ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους οι Ευρωπαίοι, πρόταση την οποία δεν ενστερνίζονται τα ευρωπαϊκά κράτη αλλά ούτε και η ΕΚΤ.

Όπως εξήγησε ο Ανχελ Γκουρία, τα επιτόκια των δανείων που έχουν χορηγηθεί στην Ελλάδα θα μπορούσαν να μειωθούν, ενώ από την πλευρά της η ΕΚΤ θα μπορούσε να επιστρέψει με κάποιο τρόπο στην Ελλάδα τα κέρδη από την αγορά ελληνικού χρέους με σημαντική έκπτωση.

«Υπάρχει μια συζήτηση γύρω από την επαναγορά ομολόγων και τα σημάδια στην αγορά δείχνουν πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Θα εξέταζα αυτή τη λύση ενδελεχώς», δήλωσε ο κ. Γκουρία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ