«Ο Τσοχατζόπουλος ήταν και λίγο άνθρωπος», διατείνεται ο σπουδαίος ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος αποκαλύπτοντας τη σχέση τους, αλλά και την λατρεία που είχε ο υπόδικος πρώην υπουργός στην ποίηση.
Μια ενδιαφέρουσα αποκάλυψη για την προσωπικότητα και το προσωπικό γούστο του Άκη Τσοχατζόπουλου επεφύλασε η συνέντευξη που έδωσε το Σάββατο ο Ντίνος Χριστιανόπουλος στα ΝΕΑ και τον Θανάση Νιάρχο. Το θέμα της συνέντευξης – στην οποία συμμετείχε ο καρδιοχειρουργός που ανέλαβε τον Χριστιανόπουλο- ήταν η σχέση του γιατρού με τον επώνυμο ασθενή του.
Ώσπου ξαφνικά, ο ποιητής αποκάλυψε τη σχέση του με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, με αφορμή την κυκλοφορία μιας φήμης ότι ο Χριστιανόπουλος είχε πεθάνει. Διηγείται ο ποιητής: «Ανάμεσα σε αυτούς που με θαυμάζανε ήτανε κι ο πολύς Άκης Τσοχατζόπουλος. Και μάλιστα όταν ήταν υπουργός Εθνικής Αμύνης. Ήταν την εποχή ακριβώς που έγινε η επέμβαση. Κάποιο τσογλάνι όμως από τους συναδέλφους σου έγραψε ότι πέθανα, ωμά και κατηγορηματικά. Ο Τσοχατζόπουλος τρελάθηκε. Είπε στον βοηθό του: «Πάρε αυτά τα λεφτά, πάρε το αεροπλάνο και τρέχα στη Θεσσαλονίκη να δεις τι συμβαίνει. Είναι αλήθεια ή ψέματα;». Ήρθε λοιπόν ο νεαρός που δεν ήταν και πολύ νεαρός, πρώην αξιωματικός της Αεροπορίας. Συμπαθέστατο όμως παιδί, του ανοίξανε τις πόρτες και μπήκε στην Εντατική. Με είχανε κρυμμένο, γιατί έρχονταν πολλοί που θέλανε να με δούνε. Αν σου πω πόσοι, θα φρίξεις! Επτακόσια άτομα, επτακόσια. Μπήκε λοιπόν το παιδί, φιληθήκαμε κτλ. Με βρήκε τόσο καλά ώστε σηκώθηκε κι έφυγε αμέσως, πήγε στον Τσοχατζόπουλο και του έδωσε αναφορά, όλα είναι ψεύδη των δημοσιογράφων, δεν τρέχει τίποτε. Εγώ χόρευα μέσα στην Εντατική και κατά κάποιον τρόπο εκτονωνόμαστε όλοι μέσα στον θάλαμο. Αυτό το γεγονός έμεινε άγνωστο αλλά σου το λέω τώρα γιατί, κακά τα ψέματα, ο Τσοχατζόπουλος ό,τι και να ήταν -δεν μου αρέσουν κι εμένα καθόλου αυτά που μαθαίνω - ήταν και λίγο άνθρωπος. Πλήρωσε τα λεφτά όλα και το αεροπλάνο στο παιδί που ήρθε να με δει κι είχε την αγωνία να μάθει τι απέγινα. Κι όταν έμαθε ότι όλα πήγαν καλά, μου έστειλε μια τεράστια ανθοδέσμη, μάλλον όχι ανθοδέσμη, κοφίνι ολόκληρο που είχε μέσα καμιά δεκαριά μεγάλες ανθοδέσμες. Θέλω να σου πω ότι αυτά είναι τα φαιδρά της ιστορίας, αλλά πάντως τα υπέστην.»