Θ.Πάγκαλος: "Η βοήθεια στην Ελλάδα είναι ένα εντοκο δάνειο" - iefimerida.gr

Θ.Πάγκαλος: "Η βοήθεια στην Ελλάδα είναι ένα εντοκο δάνειο"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

"Η στήριξη που λαμβάνει η Ελλάδα δεν έχει την μορφή δωρεάν βοήθειας, αλλά εντόκων δανείων", υπενθύμισε από τη Γενεύη όπου βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος.

Μιλώντας σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο τοπικό πανεπιστήμιο, αναφέρθηκε στην ελληνική κρίση, σημειώνοντας ότι "το πρόβλημα συνίσταται στο συνδυασμό δημοσιονομικών ελλειμμάτων και υψηλού δημόσιου χρέους", ενώ υπερθεμάτισε της ανάγκης για λήψη δραστικών μέτρων για την μείωση του ελλείμματος και τη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων, καθώς και για τις επώδυνες μεν, απαραίτητες δε διαρθρωτικές αλλαγές και τη σημασία των παραγωγικών επενδύσεων για τη χώρα.

Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με θέμα "30 χρόνια της Ελλάδας στην ΕΕ: Απολογισμός και προοπτικές", ο κ.Πάγκαλος επιχείρησε μία ιστορική αναδρομή της όλης πορείας της χώρας μας στους ευρωπαϊκούς κόλπους, αναφερόμενος ειδικά στα πολιτικά οφέλη από τον εκδημοκρατισμό της χώρας, στις οικονομικές αλλαγές που συντελέστηκαν, στην ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, αλλά και τις εξελίξεις στην ίδια την ΕΕ που εντωμεταξύ διευρύνθηκε και εμβαθύνθηκε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ