Στην κόψη του ξυραφιού η κυβέρνηση λίγο πριν από την κρισιμότερη ψηφοφορία - iefimerida.gr

Στην κόψη του ξυραφιού η κυβέρνηση λίγο πριν από την κρισιμότερη ψηφοφορία

Στην κόψη του ξυραφιού η κυβέρνηση λίγο πριν από την κρισιμότερη ψηφοφορία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγα εικοσιτετράωρα μένουν για την πιο κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή και στο Μέγαρο Μαξίμου μετρούν με αγωνία τα «ναι» και τα «όχι» που αναμένεται να πουν οι βουλευτές του κυβερνητικού σχηματισμού.

Αύριο στις 11:30 ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και αναμένεται να στείλει μήνυμα προς τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, προκειμένου να προχωρήσουν και οι τρεις μαζί στην ολοκλήρωση της προσπάθειας για τη σωτηρία της χώρας. Ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του προς τους βουλευτές του κόμματος θα μιλήσει σε δραματικό, αλλά και αυστηρό τόνο, ξεκαθαρίζοντας πως η υπερψήφιση των μέτρων είναι μονόδρομος για τη σωτηρία της Ελλάδας.

Δραματικοί τόνοι από Στουρνάρα

Και ο υπουργός Οικονομικών όμως Γιάννης Στουρνάρας απηύθυνε έκκληση τόσο στους βουλευτές τονίζοντας πως μία λάθος επιλογή θα οδηγήσει την Ελλάδα σε άτακτη χρεοκοπία και εκτός ευρώ. Μάλιστα ο κ. Στουρνάρας απευθυνόμενος στους πολίτες είπε πως τα 2/3 της διαδρομής έχουν γίνουν και πλέον με αυτά τα μέτρα που θα είναι και τα τελευταία η χώρα θα βάλει πλώρη για να βγει έξω από την κρίση.

Συναντήσεις Βενιζέλου με διαφωνούντες

Την ίδια ώρα στην Ιπποκράτους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος προσπαθήσει να αλλάξει το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος και να σταματήσει την εικόνα διάλυσης που βγάζει προς τα έξω το κόμμα. Μετά από μία εβδομάδα αμφισβήτησης και έντονης κριτικής ο κ. Βενιζέλος κάλεσε στο γραφείο του στην Ιπποκράτους τον πρώην υπουργό Κώστα Σκανδαλίδη με τον οποίο συζήτησαν για 20 λεπτά, χωρίς όμως να διαρρεύσει από τις δύο πλευρές ποιο ήταν το περιεχόμενο της κουβέντας τους. Στη συνέχει ο κ.Βενιζέλος κάλεσε στο τηλέφωνο τον βουλευτή Μάρκο Μπόλαρη, με τον οποίο «έκλεισε» ραντεβού για τετ-α-τετ την Δευτέρα.

Ερωτηματικά για τη στάση της ΔΗΜΑΡ

Παράλληλα ερωτηματικά συνεχίζει να προκαλεί η στάση που θα κρατήσει η ΔΗΜΑΡ, καθώς ο Φώτης Κουβέλης και οι βουλευτές του εξακολουθούν να επιμένει στο «όχι» για τα εργασιακά και να ζητούν από τον πρωθυπουργό να κατατεθούν σε ξεχωριστό άρθρο.

Ωστόσο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής φάνηκε μία αλλαγή στάσης από τη ΔΗΜΑΡ για το αν θα ψηφίσει ή όχι τον Προϋπολογισμό με την Ασημινα Ξηροτύρη να υποστηρίζει πως θα το κόμμα του Φώτη Κουβέλη θα πει το «ναι» στον Προϋπολογισμό αν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, δεσμευθεί στη Βουλή πως θα υπάρξει η ρήτρα ισοδύναμων μέτρων που έχει ζητήσει ο Φώτης Κουβέλης είτε μέσα στο 2013 είτε στο 2014.

Από το Μέγαρο Μαξίμου πάντως υποστηρίζουν πως το πολυνομοσχέδιο όσο οδυνηρά μερα και αν περιλαμβάνει, θα υπερψηφιστεί από τη Βουλή, ωστόσο αυτό που προβληματίζει έντονα είναι αν μετά την ψηφοφορία το κυβερνητικό σχήμα θα παραμείνει ίδιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ