«Ναι» από τις ΗΠΑ για νέο κούρεμα του ελληνικού Χρέους - iefimerida.gr

«Ναι» από τις ΗΠΑ για νέο κούρεμα του ελληνικού Χρέους

«Ναι» από τις ΗΠΑ για νέο κούρεμα του ελληνικού Χρέους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ υποστήριξε πως ο Μπάρακ Ομπάμα συμφωνεί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το κούρεμα του χρέους της Ελλάδας. Οπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του MEGA, Μιχάλης Ιγνατίου οι ΗΠΑ και το ΔΝΤ λένε πως χωρίς αναδιάρθρωση στο χρέος της Ελλάδας, η χώρα δεν θα μπορέσει να ξεπληρώσει το χρέος της, αφού αυτό δεν θα είναι πλέον βιώσιμο.

Μάλιστα από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζουν πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεχίσει το δύσκολο δρόμο που έχει ακολουθήσει ώστε να ξεπεράσει την κρίση και να φτάσει στον κύριο στόχο που είναι η ανάπτυξη.

Ο Μπάρακ Ομπάμα είναι αποφασισμένος να προωθήσει το νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, αφού θεωρέι πως καμία πολιτική λιτότητας χωρίς νέο κούρεμα, δεν θα έχει αποτέλεσμα και θα είναι απλώς η καταδίκη της Ελλάδας.

Επιπλέον στην περίπτωση που ο Αμερικανός πρόεδρος επανεκλεγεί θα αναλάβει πρωτοβουλία για να επιλυθεί η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, ακόμ και αν χρειαστεί να τεθεί αντιμέτωπος με την Ανγκελα Μέρκελ για να πει και αυτή «οχι» στην πολιτική της λιτότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ