Σβόμποντα: Θα καταστρεφόταν η εικόνα της Ελλάδας αν κατέρρεε η κυβέρνηση - iefimerida.gr

Σβόμποντα: Θα καταστρεφόταν η εικόνα της Ελλάδας αν κατέρρεε η κυβέρνηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη να διατηρηθεί η κυβέρνηση συνεργασίας στην Ελλάδα υπογράμμισε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα. Παράλληλα αναφέρθηκε στα μέτρα εκείνα που πρέπει άμεσα να εφαρμοστούν.

Μιλώντας στον Αχελώο tv και τον δημοσιογράφο Μάκη Μάκκα ο κ. Σβόμποντα, υπογράμμισε ότι μια πιθανή κατάρρευση της κυβέρνησης θα ήταν καταστροφική. «Για να είμαι ειλικρινής, θα ήταν καταστροφικό για την εικόνα της Ελλάδας να καταρρεύσει η κυβέρνηση, και το μόνο σίγουρο είναι πρεπει πάση θυσία να διατηρηθεί».

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση συνεργασίας ο Χάνες Σβόμποντα είπε πως «ο τρόπος με ον οποίο ψήφισαν οι Έλληνες, ήταν αναμενόμενο να οδηγήσει σε κυβέρνηση συνεργασίας».

«Κατα την γνώμη μου αυτή η κυβέρνηση δεν θα είναι για πάντα στην Ελλάδα αλλά είναι απαραίτητη για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως συνέβη και σε άλλες χώρες μετά από πολέμους, όπως και στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, που ήταν μια περίπτωση ανοικοδόμησης της χώρας», συνέχισε.

Αφού εξέφρασε την άποψη πως δεν υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων αναφέρθηκε στα μέτρα εκείνα που πρέπει να αναληφθούν.

«Δεν υπάρχουν πολλές διαφορές, και πιστεύω ότι το βλέμμα δεν πρέπει να στραφεί στις διαφορές, στο τι χωρίζει αυτά τα κόμμαατα, αλλά στα κοινά τους σημεία, το θέμα της φορολογικής μεταρρύθμισης, την φοροδιαφυγή, το θέμα μιας αποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης που θα εξυπηρετεί του πολίτες, την καταπολέμηση της διαφθοράς και του πελατειακού κράτους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τόνισε, επίσης, πως και σε πολλές άλλες χώρες όλα αυτά χρειάστηκε να αντιμετωπιστούν, από πολλούς μαζί. «Επρεπε να δώσουν όλοι μαζί την μάχη. Αφού γίνει η βασική οργάνωση, τότε μπορούν να διαχωριστούν και να ακολουθήσει το κάθε κόμμα την πορεία του».

«Εγώ θα ήθελα μια κυβέρνηση πιο αριστερή, άλλοι μπορεί να ήθελαν μια δεξιά κυβέρνηση, αλλά σε αυτή την φάση, τα κόμματα πρέπει να μείνουν μαζί, και να κάνουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», κατέληξε ο Χάνες Σβόμποντα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ