Πρόεδρος της Αργεντινής: Υπονομεύεται το μοντέλο οικονομικής διαχείρισης της χώρας - iefimerida.gr

Πρόεδρος της Αργεντινής: Υπονομεύεται το μοντέλο οικονομικής διαχείρισης της χώρας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για απόπειρα ανακοπής της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας και του μοντέλου διαχείρισής της έκανε λόγο η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρσνερ, μετά την απόφαση του Εφετείου των ΗΠΑ να καλέσει την αργεντίνικη κυβέρνηση να πληρώσει στο ακέραιο όσους κατόχους ομολόγων αρνήθηκαν την αναδιάρθρωση του χρέους το 2005 και το 2010.

Σε δηλώσεις της, η ίδια αναφέρθηκε ότι η χώρα είναι θύμα οργανωμένου σχεδίου, σκοπός του οποίου είναι η αποτροπή άλλων υπερχρεωμένων χωρών να μην ακολουθήσουν το δρόμο που χάραξε η Αργεντινή με την αναδιάρθρωση του χρέους της:

«Δεν είναι ότι θέλουν να μας οδηγήσουν σε στάση πληρωμών, αλλά στο να αποτύχει ένα μοντέλο διαχείρισης, εντελώς αντίθετο με αυτό που εφαρμόζεται με αποτυχία στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ και έχει οδηγήσει σε εκατομμύρια άστεγους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ