Ψητό μπρόκολο με αμύγδαλα και παρμεζάνα - iefimerida.gr

Ψητό μπρόκολο με αμύγδαλα και παρμεζάνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια διαφορετική πρόταση για το μπρόκολο, που βάζει σε πειρασμό ακόμα και όσους δεν πείθονται εύκολα να το φάνε!

1 μπρόκολο, χωρισμένο σε μικρά μπουκετάκια

3 κουτ. σούπας βούτυρο

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

2 φιλέτα αντσούγιας

λίγο άσπρο κρασί

χυμό από ένα λεμόνι (ή όσο θέλετε)

τριμμένη παρμεζάνα

1/4 φλυτζ. φιλέ αμύγδαλα ή κουκουνάρια, καβουρντισμένα

αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220. Απλώστε το μπρόκολο σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Βάλτε αλάτι και πιπέρι και ρίξτε λίγο ελαιόλαδο. Ψήστε για 20-25 λεπτά και βγάλτε το απ’ το φούρνο.

Λιώστε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγάνι. Προσθέστε το σκόρδο και τις αντζούγιες και τσιγαρίστε τα σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε μέσα το κρασί και το λεμόνι και αφήστε τα να βράσουν για ένα – δυο λεπτά, μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους. Αν θέλετε, βάλτε πιπέρι.

Εντωμεταξύ, σε ένα άλλο τηγάνι, καβουρντίστε τα αμύγδαλα ή τα κουκουνάρια μέχρι να χρυσίσουν. Προσέξτε μην τα κάψετε.

Περιχύστε το μπόκολο με τη σάλτσα και τους ξηρούς καρπούς, ρίξτε την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρετε.

Η πρωτότυπη συνταγή είναι εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φαγητό συνταγές συνταγή μπρόκολο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ