Στουρνάρας: Ο κατάλογος με τους 54.000 καταθέτες του εξωτερικού είναι πιο χρήσιμος από τη λίστα Λαγκάρντ - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Ο κατάλογος με τους 54.000 καταθέτες του εξωτερικού είναι πιο χρήσιμος από τη λίστα Λαγκάρντ

Στουρνάρας: Ο κατάλογος με τους 54.000 καταθέτες του εξωτερικού είναι πιο χρήσιμ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας καταθέτοντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής υποστήριξε πως η λίστα με τους 54.000 μεγαλοκαταθέτες είναι πιο κρίσιμη από τη λίστα Λαγκάρντ και παράλληλα έδωσε έμφαση στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

Όπως επεσήμανε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα 15.000 Έλληνες καταθέτες που τα ονόματα τους βρίσκονται στη λίστα με τους 54.000 Ελληνες καταθέτες του εξωτερικού, θα κληθούν από το ΣΔΟΕ να δικαιολογήσουν τα ποσά και αν δεν μπορέσουν να το κάνουν τότε θα πληρώσουν τους ανάλογους φόρους.

Παράλληλα, χαρακτήρισε προκλητικό το θέμα των υπεράκτιων εταιρειών, τόνισε ότι μόνο με διεθνή συνεργασία μπορεί να εξεταστεί ενώ σημείωσε ότι οι νομικοί του υπουργείου Οικονομικών εξετάζουν προσεκτικά το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί.

«Ακόμα πιο κρίσιμη και ίσως πιο χρήσιμη από τη λίστα Λαγκάρντ, είναι η λίστα με τους 54.000 Έλληνες που έχουν μεγάλες καταθέσεις στο εξωτερικό και που έβγαλαν χρήματα την εποχή της κρίσης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ