ΔΗΜΑΡ: Ψήφισε όχι στις αποκρατικοποιήσεις - Απών από τη Βουλή ο Κουβέλης - iefimerida.gr

ΔΗΜΑΡ: Ψήφισε όχι στις αποκρατικοποιήσεις - Απών από τη Βουλή ο Κουβέλης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οριστικά γυρίζει την πλάτη η ΔΗΜΑΡ στον κυβερνητικό συνασπισμό αφού καταψήφισε σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο Φώτης Κουβέλης δεν προσήλθε καν στη Βουλή.

Η πλειοψηφία των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ καταψήφισε τα άρθρα 2,3,5 ενώ στην τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ δήλωσαν «παρών». Διαφοροποιήθηκε ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου ψηφίζοντας την τροπολογία που αφορά τον ΕΟΠΥΥ.

Συνοπτικά, τα άρθρα του νομοσχεδίου που καταψηφίστηκαν από τη ΔΗΜΑΡ είναι :

Άρθρο 2ο: Κύρωση της κατάργησης του ελάχιστου ποσοστού του δημοσίου στις Δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας.

Άρθρο 3ο: Ρυθμίσεις για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η δόμηση εκτός σχεδίου, παραχώρηση αιγιαλού, και η αναγκαστική απαλλοτρίωση εκτάσεων.

Άρθρο 5ο: Τροποποιήσεις του π.δ. 237/1986 για το Επικουρικό Κεφάλαιο των ασφαλιστικών εταιρειών για τον κλάδο αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ