Θύμα του τυφώνα Σάντι το ιστιοφόρο «Μπάουντι», αντίγραφο του θρυλικού πλοίου [βίντεο] - iefimerida.gr

Θύμα του τυφώνα Σάντι το ιστιοφόρο «Μπάουντι», αντίγραφο του θρυλικού πλοίου [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο τυφώνας Σάντι δεν έπληξε μόνο τις Ανατολικές Ακτές των ΗΠΑ, αλλά και τη βρετανική ναυτική ιστορία, καθώς το ιστιοφόρο «Μπάουντι», αντίγραφο του θρυλικού πλοίου, ναυάγησε προχτές, παρασύροντας στο θάνατο μια γυναίκα, ενώ ο καπετάνιος του αγνοείται.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, το ιστιοφόρο, το οποίο κατευθυνόταν από το Κονέκτικατ στη Φλόριντα, έμεινε ακυβέρνητο το βράδυ της Κυριακής, χτυπημένο από ανέμους που έφταναν τα 65 χλμ. την ώρα και κύματα ύψους 6 μέτρων. Τα 16 μέλη του πληρώματος πήραν εντολή από το καπετάνιο να εγκαταλείψουν το πλοίο, και λίγες ώρες αργότερα άντρες της ακτοφυλακής των ΗΠΑ περισυνέλεξαν 14 από τους 16 ναυαγούς που βρίσκονταν σε σωστικές λέμβους.

Ωστόσο, μια γυναίκα, 42 ετών, έχασε τη ζωή της παλεύοντας με τα κύματα, ενώ ο καπετάνιος του πλοίου ακόμα αγνοείται και οι ελπίδες για να βρεθεί ζωντανός λιγοστεύουν ώρα με την ώρα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μέλος της Ακτοφυλακής «αν βρεθεί εγκαίρως θα είναι ένα πραγματικό θαύμα, καθώς ο τυφώνας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη».

Το συγκεκριμένο ιστιοφόρο είναι το αντίγραφο του θρυλικού «Μπάουντι», του τρικάταρτου ιστιοφόρου του βασιλικού ναυτικού της Βρετανίας, και κατασκευάστηκε για τις ανάγκες της ταινίας του 1962 «Η ανταρσία του Μπάουντι». Έχει επίσης χρησιμοποιηθεί σε δύο από τις τέσσερις ταινίες «Οι πειρατές της Καραϊβικής».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ