Νέα αιματηρή επίθεση από Ταλιμπάν - αλ Κάιντα - iefimerida.gr

Νέα αιματηρή επίθεση από Ταλιμπάν - αλ Κάιντα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά από ισχυρή έκρηξη στη διασυνοριακή περιοχή του Πακιστάν με το Αφγανιστάν όπου εδρεύει μεγάλη συνοριακή στρατιωτική δύναμη και έπληξε τον τοπικό αστυνομικό σταθμό καταστρέφοντάς τον σχεδόν ολοκληρωτικά.Οι Ταλιμπάν σε συνεργασία με την Αλ Κάϊντα ανέλαβαν την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας.

Κάτοικοι της πόλης δήλωσαν ότι σείστηκαν τα τζάμια σε όλα τα σπίτια της περιοχής.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ερευνά το περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα περίπου την αυγή της Τετάρτης.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το προξενείο των ΗΠΑ που είχε γίνει στόχος παγιδευμένου αυτοκινήτου την περασμένη εβδομάδα, όταν εξερράγη την ώρα που ένα κομβόϊ οχημάτων περνούσε μπροστά από το κτήριο.

Τότε είχε σκοτωθεί ένας άνδρας και είχαν τραυματισθεί 12 συμπεριλαμβανομένων και δύο υπηκόων των ΗΠΑ.

Μετά το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν από τα πυρά των αμερικανών καταδρομέων, πολλοί στρατιωτικοί στόχοι στο Πακιστάν δέχθηκαν βομβιστικά χτυπήματα, στο όνομα της εκδίκησης για το θάνατο του ηγέτη της Αλ-Κάϊντα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο η οργάνωση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν ανέλαβε, σε συνεργασία όπως ισχυρίστηκαν με την Αλ Κάιντα, την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας με παγιδευμένο όχημα, σε αστυνομικό τμήμα της συνοριακής πόλης Πεσαβάρ, στα υψίπεδα του Πακιστάν με το Αφγανιστάν, τα χαράματα της Τετάρτης, ως πράξη εκδίκησης όπως την χαρακτήρισε για τη δολοφονία του μάρτυρα Οσάμα μπιν Λάντεν.

Από την επίθεση που κατέστρεψε σχεδόν ολοκληρωτικά το αστυνομικό τμήμα της πόλης, έχασαν τη ζωή τους δύο άντρες των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ τουλάχιστον 17 άτομα τραυματίστηκαν.

Αυτόπτες μάρτυρες και τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα αναφέρουν ότι από την επίθεση που έγινε σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το προξενείο των ΗΠΑ, συγκλονίστηκε συθέμελα όλη η ακριτική πόλη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ