Τεράστιες καταστροφές από την κακοκαιρία σε Τρίκαλα και Τρίπολη - iefimerida.gr

Τεράστιες καταστροφές από την κακοκαιρία σε Τρίκαλα και Τρίπολη

plymmira
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πλημμύρες δημιουργήθηκαν από την έντονη κακοκαιρία σε Τρίπολη και Τρίκαλα, κλείνοντας τον επαρχιακό δρόμο και γεμίζοντας χώματα, πέτρες και ρέματα διάφορα σημεία, δυσκολεύοντας την επικοινωνία των χωριών.

Διακοπή ρεύματος σημειώνεται σε πολλά σημεία της Τρίπολης και ειδικότερα στην περιοχή του νοσοκομείου, στο Σέχι, στην περιοχή του Συντάγματος και σε τμήμα του κέντρου της πόλης. Συνεργεία της ΔΕΗ κάνουν επιθεώρηση προκειμένου να διορθώσουν τη βλάβη και να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση.

Τα σοβαρότερα προβλήματα εστιάζονται στην Μαινάλου, στην περιοχή του 11ου Συντάγματος, στην Καραϊσκάκη στον δρόμο προς το Πανεπιστήμιο και στη λεωφόρο Αλεξάνδρου Σούτσου κοντά στον σταθμό του τρένου.

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα από συνεργεία των αρμοδίων υπηρεσιών, και στον ορεινό όγκο του νομού Τρικάλων λόγω των έντονων βροχοπτώσεων κυρίως των τελευταίων ημερών.

Επίσης στον οικισμό Νεραιδοχωρίου, κατοικίες έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, ενώ μηχανήματα της περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων σε συνεργασία με τους τοπικούς δήμους προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα συνεχώς αυξανόμενα προβλήματα. Μεγάλες ζημιές έχουν καταγραφεί επίσης στο Παλαιοχώρι Γαρδικίου, στην Κρανιά αλλά και στην Αθαμανία, ενώ η καταγραφή συνεχίζεται.

Επίσης η έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το πρωί, προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε καλλιέργειες σε όλο τον κάμπο του οροπεδίου της Μαντινείας. Συγκεκριμένα, έχουν καταστραφεί το 50% της παραγωγής μήλων Delicious Πιλαφά και σε ποσοστό που ξεπερνά το 80% χειμερινά κηπευτικά στην περιοχή, από τα χωριά του Κορυθίου ως τη Μηλιά Μαντινείας, ενώ αισθητή αλλά μικρότερη είναι η ζημιά και στο κάμπο της Τεγέας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ