Στουρνάρας: Έχουμε σημειώσει πολύ μεγάλη πρόοδο - Είμαι αισιόδοξος - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Έχουμε σημειώσει πολύ μεγάλη πρόοδο - Είμαι αισιόδοξος

Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας εμφανίστηκε ο Στουρνάρας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πολύ μεγάλη πρόοδο η οποία έχει σημειωθεί σε σχέση με τις προαπαιτούμενες 89 δράσεις που έχει ζητήσει η Τρόικα έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου μετείχε στην μαραθώνια σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως: «η απόφαση της κυβέρνησης είναι να έρθουν σε ένα νομοσχέδιο», ενώ σε σχετική ερώτηση απάντησε πως στις 31 Οκτωβρίου στο Eurogroup η ελληνική πλευρά θα παρουσιάσει την πρόοδο που έχει γίνει μέχρι τώρα.

«Η συζήτηση επικεντρώνεται στην παράταση της διορίας, αλλά το πρώτο στάδιο είναι η επιβεβαίωση από την Τρόικα ότι η δόση της βοήθειας μπορεί να καταβληθεί» υπογράμμισε μια ευρωπαϊκή κυβερνητική πηγή σχετικά με τη συνάντηση της ερχόμενης Δευτέρας, σύμφωνα με το tovima.gr.

«Εγώ είμαι αισιόδοξος άνθρωπος» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών στην ερώτηση για το αν ο ίδιος είναι αισιόδοξος για το κλίμα συναίνεσης μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων ή αν θα υπάρξει αδιέξοδο.

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος αποχωρώντας από τη σύσκεψη δήλωσε: «Έχουμε συνεργασία για την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της κυβέρνησης ούτως ώστε μέχρι το Eurogroup της Τετάρτης να μην υπάρχουν εκκρεμότητες και να έχουν προωθηθεί προς την Βουλή όλες οι διατάξεις που πρέπει να έχουν ψηφιστεί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ