Σκέφτεται το δημοψήφισμα ο Παπανδρέου - iefimerida.gr

Σκέφτεται το δημοψήφισμα ο Παπανδρέου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμη και το δημοψήφισμα σκέφτεται η κυβέρνηση προκειμένου να πείσει για τις προθέσεις της, να θέσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης ενώπιον των ευθυνών τους και να διασφαλίσει τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις που επιδιώκει.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ανώτατους κυβερνητικούς παράγοντες, ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο το είχε αναφέρει ως προοπτική, χαρακτηρίζοντάς το ως «ενδιαφέρουσα ιδέα». Την ίδια γνώμη έχουν και αρκετοί κορυφαίοι υπουργοί, οι οποίοι ωστόσο διευκρινίζουν ότι δεν υπάρχει ακόμη σχετική απόφαση. «Εξετάζουμε να χρησιμοποιήσουμε και το εργαλείο αυτό - αν χρειαστεί. Φυσικά για μείζονα θέματα με απευθείας προσφυγή στον πολίτη, ώστε να καταγράφεται η άποψή του και να προκύπτουν οι ευρύτερες δυνατές συναινέσεις» σημείωνε μιλώντας στην iefimerida κυβερνητικό στέλεχος. Απέφευγε ωστόσο να την συσχετίσει με την πρόταση του προέδρου του ΣΕΒ κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου, ο οποίος πρότεινε από το βήμα της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου, πριν λίγες ώρες δημοψήφισμα για το «εθνικό μας διακύβευμα" όπως το χαρακτήρισε: "Προχωρούμε στον δρόμο που επιβάλλει η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, με τους όρους και με τις θυσίες που απαιτεί η παραμονή μας στην ευρωζώνη ή αποχωρούμε και πορευόμαστε πλέον μόνοι, χωρίς τους όρους, αλλά και χωρίς τα δισεκατομμύρια των εταίρων μας;" ήταν η πρόταση του.

Στην κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι μπορεί στην πορεία να τεθούν μείζονα θέματα που να "σηκώνουν" δημοψήφισμα, αλλά απέκλειαν επί του παρόντος αυτή τη διαδικασία για την έγκριση του νέου Μνημονίου, αφού θεωρείται βέβαιο ότι θα καταψηφίζονταν πανηγυρικά. "Είναι μια ιδέα που αρέσει διαχρονικά στον Παπανδρέου" έλεγαν ενώ κάποιοι πιό "υποψιασμένοι" εκτιμούσαν ότι απλώς πρόκειται για "τυρί" στην προσπάθεια να βάλει στη "φάκα της συναίνεσης" τα πολιτικά κόμματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ