Σόιμπλε: «Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ» - iefimerida.gr

Σόιμπλε: «Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ»

Σόιμπλε: «Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την θέση ότι η Γερμανία επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην ζώνη του ευρώ επανέλαβε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε μιλώντας στο ZDF, προσθέτοντας ωστόσο πως η χώρα μας έχει πολλά να κάνει ακόμα «αλλά αυτό δεν έχει αποφασιστεί μέχρι στιγμής».

Όπως μεταδίδει το MNI, o Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το αν η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα διάσωσης και σημείωσε με νόημα πως πρέπει να ξεκαθαριστούν υπονοώντας την έκθεση της Τρόικα η οποία θα καθορίσει και τη στάση του Eurogroup αναφορικά με την εκταμίευση της κρίσιμης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Πάντως, σύμφωνα με το Mega η συγκεκριμένη συνέντευτξη έχει μαγνητοσκοπηθεί εδώ και κάποιες εβδομάδες. Δεν είναι συνεπώς... φρέσκια.

Μάλιστα, σύμφωνα πάλι με την ίδια πηή η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ φέρεται να έχει σχεδόν καθημερινά συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, καθως οι Γερμανοί, γνωρίζοντας ότι τα χρήματα τελειώνουν. Για το λόγο αυτό άλλωστε ζητούν από την ελληνική πλευρά να επισπευσθούν οι διαδικασίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ