Έτσι θα γιορτάσει την Κυριακή η πόλη του Βερολίνου τα 775 χρόνια της - iefimerida.gr

Έτσι θα γιορτάσει την Κυριακή η πόλη του Βερολίνου τα 775 χρόνια της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Οι Βερολινέζοι λατρεύουν το θόρυβο, τις εκδηλώσεις και τη γκρίνια», είχε πει κάποτε ο Ότο φον Μπίσμαρκ, κάτι που πρόκειται να επαληθευτεί για άλλη μία φορά αυτή την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, οπότε και η γερμανική πρωτεύουσα θα γιορτάσει θορυβωδώς τον... εαυτό της με πλήθος εκδηλώσεων.

Κανείς δεν γνωρίζει την ακριβή ηλικία της πόλης, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει για τους κατοίκους της που «πετάνε τη σκούφια» τους για πάρτι και γιορτές.

Μάλιστα, οι ηγέτες του ναζιστικού καθεστώτος υπήρξαν οι πρώτοι που αποφάσισαν να διοργανώσουν σειρά από εκδηλώσεις για να γιορτάσουν την ίδρυση του Βερολίνου, καθώς θεωρούσαν πως με αυτό τον τρόπο θα προωθούσαν τα σχέδιά τους για τη μεταμόρφωση της παλιάς Πρωσικής πολιτείας σε «Παγκόσμια Πρωτεύουσα».

Στην πραγματικότητα, η πρώτη φορά στην ιστορία της Γερμανίας που γίνεται αναφορά στο όνομα «Βερολίνο» ήταν το 1244. Προφανώς, όμως, οι Ναζιστές δεν μπορούσαν να περιμένουν μέχρι το 1944 για να «στήσουν» το σόου τους.

Φέτος, οι διοργανώτριες αρχές σχεδιάζουν την πραγματοποίηση μιας μεγάλης ανοικτής έκθεσης, όπου θα παρουσιάζονται οι πρόσφατες εντυπωσιακές ανακαλύψεις των αρχαιολόγων σχετικά με το απώτατο παρελθόν της πόλης.

Την έκθεση θα συμπληρώσει συναρπαστικό σόου με φως και φωτιές που θα σχεδιογράφουν τις δομές και τα όρια του μεσαιωνικού Βερολίνου.

Πηγή: Deutsche Velle

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ