Ξεπέρασε το 25% το ποσοστό ανεργίας στην Ισπανία - iefimerida.gr

Ξεπέρασε το 25% το ποσοστό ανεργίας στην Ισπανία

Ξεπέρασε το 25% το ποσοστό ανεργίας στην Ισπανία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αύξηση σημείωσαν τα ποσοστά ανεργίας στην Ισπανία το τρίτο τρίμηνο του έτους, αγγίζοντας το 25,02% του ενεργού πληθυσμού, την στιγμή που η χώρα πνίγεται από τα σκληρά μέτρα λιτότητας.

Συγκεκριμένα, στα τέλη Σεπτεμβρίου, στην Ισπανία καταμετρήθηκαν 5.778.100 άνεργοι, 85.000 περισσότεροι σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Το ποσοστό ανεργίας στα τέλη του δεύτερου τριμήνου ανερχόταν στο 24,63% του ενεργού πληθυσμού.

Ανησυχητικό είναι επίσης το γεγονός ότι παρουσιάζει αύξηση και ο αριθμός των οικογενειών, των οποίων όλα τα μέλη είναι άνεργα. Τα στατιστικά αναφέρουν 1.737.900 οικογένειες, δηλαδή τουλάχιστον το ένα δέκατο του συνόλου των ισπανικών οικογενειών.

Τα δυσάρεστα νέα δε τελειώνουν εδώ, αφού η Τράπεζα της Ισπανίας προβλέπει για το τρίτο τρίμηνο μείωση του ΑΕΠ κατά 0,4%, ενώ η κυβέρνηση περιμένει πτώση κατά 1,5% στο σύνολο του έτους.

Για να μειώσει το μεγάλο δημοσιονομικό έλλειμμά της, η Ισπανία προχώρησε στην εφαρμογή ενός προγράμματος αυστηρής λιτότητας ώστε να εξοικονομήσει 150 δισεκατομμύρια ευρώ στο διάστημα από το 2012 ως το 2014 και σύμφωνα με την κυβέρνηση, η Ισπανία θα έχει καταφέρει να μειώσει το ποσοστό ανέργων της σε 24,6% μέχρι το τέλος του 2012.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άνεργοι Ισπανία ανεργία ποσοστά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ