Πρόβλεψη ΔΝΤ: Η Ελλάδα δεν θα πιάσει τον στόχο του χρέους - iefimerida.gr

Πρόβλεψη ΔΝΤ: Η Ελλάδα δεν θα πιάσει τον στόχο του χρέους

Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters: Η Ελλάδα δεν θα πιάσει τον στόχο του χρέους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H Eλλάδα δεν θα καταφέρει να περιορίσει το χρέος της στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, σύμφωνα με έκθεση-πρόβλεψη του ΔΝΤ που παρουσιάστηκε χθες στην Ομάδα Εργασίας του Eurogroup.

Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters φιλοξενεί την ανώνυμη εκτίμηση αξιωματούχου της Ευρωζώνης ο οποίος εκτιμά ότι «είναι σαφές ότι η Ελλάδα βρίσκεται εκτός τροχιάς και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μειώσει το χρέος στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, όπως είχε προβλεφθεί. Το πιο πιθανό είναι να βρίσκεται στο 136% και αυτό κάτω από ένα θετικό σενάριο ενός πρωτογενούς πλεονάσματος του προϋπολογισμού, την επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη και την ιδιωτικοποίηση».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Ελλάδα θα χρειαστεί να λάβει ακόμα περισσότερα μέτρα από τα 89 που υπάρχουν στη σχετική λίστα υποχρεώσεων της ελληνικής κυβέρνησης, πριν η Ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποφασίσουν την εκταμίευση της νέας δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.

Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια να υπολογιστεί το ακριβές ποσό που θα χρειαστεί η Αθήνα για να καλύψει τις νέες χρηματοδοτικές της ανάγκες, όπως αυτές θα προκύψουν από μια πιθανή διετή παράταση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής. Αξιωματούχος που συμμετείχε στις χθεσινή συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup προσδιόρισε το ποσό αυτό στα 30 δισ. ευρώ.

Τέλος, το Reuters εκτιμά ότι μια διετή επιμήκυνση θα προσφέρει πολύτιμες ανάσες στην ελληνική οικονομία, επιτρέποντας της να μπει σε μια τροχιά ανάπτυξης η οποία μεσοπρόθεσμα θα καταστήσει το χρέος της βιώσιμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ