Μπίνι Σμάγκι: "Η μοναδική λύση για την Ελλάδα είναι οι μεταρρυθμίσεις" - iefimerida.gr

Μπίνι Σμάγκι: "Η μοναδική λύση για την Ελλάδα είναι οι μεταρρυθμίσεις"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

"Η Ελλάδα δεν έχει άλλη εναλλακτική λύση, πρέπει να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις", δήλωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή της Αυστρίας, το εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λορένζο Μπινι Σμαγκι.

"Το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι ότι δεν υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική λύση. Ποια άλλη λύση θα μπορούσε να δοθεί; Κάθε επιτυχημένο πρόγραμμα πρέπει να προχωράει μπροστά".

Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει το μνημόνιο για να εκσυγχρονίσει την οικονομία της και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της, συμπλήρωσε "Δεν θα λύσει το πρόβλημα η Ελλάδα με το να μην εξοφλήσει τα χρέη της. Στην ουσία αυτό θα κάνει χειρότερα τα προβλήματα. Ολα τα προγράμματα, για να επιτύχουν, πρέπει να είναι εμπροσθοβαρή. Τα σκληρά μέτρα πρέπει να τα παίρνεις στην αρχή, όχι στο τέλος, γιατί στο τέλος ο κόσμος δυσκολεύεται να κατανοήσει για πιο λόγο θα έρθουν και χειρότερα".

Κλείνοντας, αναφερόμενος στον πληθωρισμό στην Ευρώπη, ο Σμάγκι δήλωσε ότι, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να διατηρήσει τον πληθωρισμό σε χαμηλά επίπεδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ