Κομισιόν: «Υπάρχει μεγάλη πρόοδος στις διαπραγματεύσεις» - iefimerida.gr

Κομισιόν: «Υπάρχει μεγάλη πρόοδος στις διαπραγματεύσεις»

Κομισιόν: «Υπάρχει μεγάλη πρόοδος στις διαπραγματεύσεις»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα έκανε λόγο ο Σάιμον Ο' Κόνορ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονονομίας Όλι Ρεν.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν ενδείξεις για επίτευξη συμφωνίας στην Αθήνα έως το απόγευμα της Πέμπτης οπότε συνεδριάζει η Ομάδα Εργασίας των χωρών της ευρωζώνης (Euroworking Group), ο κ. Ο' Κόνορ αρκέστηκε να πει τα εξής:

«Τις τελευταίες ημέρες, έχουμε σημειώσει ουσιαστική πρόοδο. Μένουν μερικά ζητήματα να διευθετηθούν, προτού υπάρξει συμφωνία, σε τεχνικό επίπεδο, ανάμεσα στην τρόικα και τις Ελληνικές Αρχές».

Στο Eurogroup Working Group στις Βρυξέλλες τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Παναγιώτης Τσακλόγλου. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της Τρόικα θα ενημερώσουν για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Υπενθυμίζεται πως οι 17 εμπειρογνώμονες των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, συνεδριάζουν με αποκλειστικό θέμα την Ελλάδα και θα εξετάσουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αλλά και λεπτομέρειες του χρηματοδοτικού προγράμματος.

Για «ουσιαστική πρόοδο», μίλησε και η Κομισιόν προσθέτοντας όμως ότι «μένουν μερικά ζητήματα να διευθετηθούν, προτού υπάρξει συμφωνία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ