Μικρή αύξηση των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες τον μήνα Σεπτέμβριο - iefimerida.gr

Μικρή αύξηση των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες τον μήνα Σεπτέμβριο

Μικρή αύξηση των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μικρή αύξηση παρουσίασαν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες κατά τον μήνα Σεπτέμβριο σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times που επικαλείται στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες αυξήθηκαν τον Σεπτέμβριο κατά 1,4 δισ. ευρώ και ανήλθαν στο τέλος του μήνα σε 158,7 δισ. ευρώ από 160,1 δισ. ευρώ στο τέλος Αυγούστου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την επομένη των εκλογών του Ιουνίου καταγράφηκε μια σχετική σταθεροποίηση των καταθέσεων καθώς φαίνεται ότι μειώθηκε ο φόβος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Παρ' όλα αυτά παραμένουν χαμηλότερες κατά περίπου ένα τρίτο σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2009.

Μικρή αναστροφή της πτωτικής τάσης των τελευταίων μηνών σημειώθηκε και στην Ισπανία, με τις καταθέσεις στις ισπανικές τράπεζες να αυξάνονται ελαφρώς τον Σεπτέμβριο κατά 13 δισ. ευρώ φτάνοντας τα 1,505 τρισ. Ευρώ ενώ στην Ιταλία οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 30 δισ. ευρώ στα αγγίζοντας τα 1,467 τρισ. Ευρώ. Στην Ιρλανδία δεν σημειώθηκε κάποια ιδιαίτερη μεταβολή των καταθέσεων όπως ουσιαστικά και στην Πορτογαλία όπου οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά λιγότερο από 1%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ