Financial Times: Η Ελλάδα θα προσλάβει υποχρεωτικά ξένους τεχνοκράτες - iefimerida.gr

Financial Times: Η Ελλάδα θα προσλάβει υποχρεωτικά ξένους τεχνοκράτες

Financial Times: Στην πρόσληψη ξένων τεχνοκρατών θα υποχρεωθεί η Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην υποχρεωτική πρόσληψη ξένων εμπειρογνωμόνων που θα βοηθήσουν στην είσπραξη των φόρων, την πάταξη της διαφθοράς και στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας ενδέχεται να υποχρεωθεί η Ελλάδα, σύμφωνα με τους Financial Times.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που υπογράφει ο έγκριτος Πίτερ Σπίγκελ, τη σχετική πρόταση έχει καταθέσει η γερμανική κυβέρνηση ως αντάλλαγμα για την επίτευξη μιας νέας συμφωνίας παράτασης του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Σχολιάζοντας το συγκεκριμένο αίτημα, Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ανώνυμα στους Financial Times ότι πρόκειται για μια «σκληρή αλλά ρεαλιστική» πρόταση με την εφημερίδα να σχολιάζει ότι μια τέτοια απόφαση θα αποτελέσει την πλέον προχωρημένη μορφή επιβολής διεθνούς ελέγχου στην Ελλάδα.

Οι Financial Times ισχυρίζονται ότι εξασφάλισαν ένα αντίγραφο του νέου σχεδίου για την Ελλάδα όπου και περιλαμβάνεται η εν λόγω υποχρεώση της χώρας για την πρόσληψη ξένων τεχνοκρατών. Μέχρι στιγμής, δεν έχει καταγραφεί κάποιο επίσημο σχόλιο της ελληνικής κυβέρνησης ενώ διαψεύδεται γενικά η επίτευξη οριστικής συμφωνίας για τη διετή επιμήκυνση του προγράμματος.

Η σχετική πρόταση για την Ελλάδα περιέχεται και στο περίφημο non-paper του Βόλφγκανκ Σόιμπλε για την Ελλάδα. Διαβάστε το εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ