Το ραντεβού μας με το τέλος του κόσμου ανανεώθηκε για τις 21 Οκτωβρίου - iefimerida.gr

Το ραντεβού μας με το τέλος του κόσμου ανανεώθηκε για τις 21 Οκτωβρίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί το τέλος του κόσμου να μας έστησε στις 21 Μαΐου, αλλά τα νέα για τους λάτρεις της χριστιανικής εσχατολογίας είναι ευχάριστα: το τέλος έρχεται, αλλά θα αργήσει λίγο ακόμα. Συγκεκριμένα, το ραντεβού μας ανανεώθηκε για τις 21 Οκτωβρίου.

O Harold Camping, ο πολυεκατομμυριούχος κήρυκας που προέβλεψε το τέλος του κόσμου στις 21 Μαΐου, αποκάλυψε τι δεν πήγε καλά το περασμένο Σάββατο και εξακολουθούμε να υπάρχουμε. Μιλώντας στην εκπομπή του «Open Forum», στο ιδιόκτητο ραδιοφωνικό δίκτυο «Family Radio», ο Camping δήλωσε ότι το επικείμενο τέλος του κόσμου θα λάβει χώρα σε πέντε μήνες. Ως γνωστόν, η αρχική πρόβλεψη του Camping ήταν ότι το περασμένο Σάββατο, 200 εκατομμύρια χριστιανοί επρόκειτο να αναληφθούν στους ουρανούς ενώ ο κόσμος θα έληγε εν μέσω μιας τεράστιας πυρκαγιάς.

Ο Camping ήταν πολύ ειλικρινής με τους ακροατές του στην ραδιοφωνική του εκπομπή στην οποία σχολίασε πόσο άβολη και ενοχλητική του ήταν η συνέχιση του κόσμου. «Όταν η 21η Μαΐου έφτασε και πέρασε, ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή για μένα –μια πραγματικά δύσκολη στιγμή. Αναρωτιόμουνα τι είχε συμβεί. Ανέτρεξα σε όλες τις υποσχέσεις που είχε δώσει ο Θεός. Τι στο καλό γινόταν; Προσευχόμουνα ξανά και ξανά. Θεέ μου τι έγινε;» αναρωτήθηκε ο 89χρονος ιεροκήρυκας, συνταξιούχος πολιτικός μηχανικός και απόφοιτος του πανεπιστημίου Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια.

Το ίδιο σίγουρα θα αναρωτιούνται και οι πιστοί του, ιδίως αυτοί που άφησαν τις δουλειές τους και δώρισαν τις περιουσίες τους για να χρηματοδοτήσουν την καμπάνια του Camping που κόστισε γύρω στα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Ανάμεσα στους απογοητευμένους πλην ζωντανούς οπαδούς, είναι και ο Robert Fitzpatrick ο οποίος ξόδεψε τις οικονομίες μιας ζωής –140,000 δολάρια– για να διαδώσει το τέλος του κόσμου. Εξίσου απογοητευμένος είναι και ο Jeff Hopkins που πέρασε τους τελευταίους μήνες κάνοντας τη διαδρομή από το Λονγκ Άϊλαντ στη Νέα Υόρκη με μια τεράστια πινακίδα στην οροφή του αυτοκινήτου του που προειδοποιούσε τους πιστούς ότι το τέλος έρχεται. «Με γελοιοποίησαν, με χλεύασαν, με καταράστηκαν και έχω περάσει τα πάνδεινα εξαιτίας αυτής της φωτεινής πινακίδας», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων, Associated Press. «Ακολούθησα τις οδηγίες της Βίβλου κατά γράμμα, αλλά τώρα νιώθω ότι σαν να με έχουν χαστουκίσει.

Ο Camping είχε και στο παρελθόν προβεί και σε ανάλογες κινήσεις, προβλέποντας το τέλος του κόσμου για το 1994. Εφόσον η πρόβλεψη δεν επαληθεύτηκε και τότε, ο Camping δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι είχε ερμηνεύσει λάθος κάποια ιερά κείμενα.

Οφείλουμε πάντως να παραδεχτούμε ότι ο οποιοσδήποτε θα είχε λυγίσει υπό το βάρος τέτοιων δημοσίων ταπεινώσεων. Στην περίπτωση του Camping, ο ίδιος δήλωσε ότι αφού πέρασε το Σάββατο στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου προκειμένου να αποφύγει την κατακραυγή των ΜΜΕ, επανήλθε δριμύτερος με μια νέα ημερομηνία.

Πάντως, αν ο Αρμαγεδδών δεν μας επισκεφθεί και στις 21 Οκτωβρίου, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα έχει να πει αυτήν την φορά ο ιεροκήρυκας.

Για την ιστορία, ο Camping είναι ο ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού «Family Radio», η αξία του οποίου υπολογίζεται γύρω στα 120 εκατομμύρια δολάρια, απαριθμώντας 66 σταθμούς στην Αμερική και 368 άτομα στο προσωπικό του. Οι εκπομπές μεταδίδονται ως και τη Νιγηρία ενώ μεταφράζονται σε 61 γλώσσες. Επίσης, από την μεγάλη οικογένεια του Camping, μόνο η εδώ και 68 χρόνια γυναίκα του τον πιστεύει ενώ τα έξι παιδιά του, 28 εγγόνια του και 38 δισέγγονά του πιστεύουν ότι οι θεωρίες του είναι απάτη.

Μέρος του άρθρου προέρχεται από δημοσίευμα της Guardian. Ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ