Αντιρατσιστικό κίνημα: Ντροπή η συμμετοχή βουλευτών της Χρυσής Αυγής στο Συμβούλιο της Ευρώπης - iefimerida.gr

Αντιρατσιστικό κίνημα: Ντροπή η συμμετοχή βουλευτών της Χρυσής Αυγής στο Συμβούλιο της Ευρώπης

EGAM: «Είναι ντροπή η συμμετοχή βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε Ευρωπαϊκό Συμβούλι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοιχτή επιστολή προς τον Αντώνη Σαμαρά έστειλε πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος (EGAM) Μπενζαμάν Αμπτάν, με αφορμή τη συμμετοχή της κας Ελένης Ζαρούλια στην ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία. Στην επιστολή αναφέρει ότι: «Η Χρυσή Αυγή είναι νεοναζιστικό κόμμα και αποτελεί ντροπή για την Ελλάδα η συμμετοχή βουλευτών της στο Συμβούλιο της Ευρώπης».

Ο πρόεδρος Αμπτάν, υποστηρίζει ότι, η ευθύνη της αποδοχής της συμμετοχής της Ελένης Ζαρούλια στην ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ανήκει αποκλειστικά στον Έλληνα πρωθυπουργό που, όπως διευκρινίζει, θα μπορούσε να παρέμβει, ώστε σ' αυτήν την κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία να συμμετέχουν μόνο βουλευτές από δημοκρατικά κόμματα, σημειώνοντας ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα κόμμα όπως τ' άλλα και η συμμετοχή της γυναίκας του αρχηγού του νεοναζιστικού αυτού κόμματος σε μία κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, αποτελεί όνειδος για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη.

Στην συνέχεια ο κ. Αμπτάν, αναφέρεται σε ρατσιστικές δηλώσεις της κυρίας Ζαρούλια, ναζιστικούς χαιρετισμούς του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, βιαιότητες που διαπράττονται από τα μέλη αυτού του κόμματος με τη συμμετοχή βουλευτών, εναντίον όχι μόνο μεταναστών αλλά και επισημαίνει ότι τα γεγονότα αυτά σηματοδοτούν, την επικινδυνότητα της ανόδου του νεοφανισμού στην Ευρώπη.

Μέσα από την επιστολή του αυτή, καλεί τον Έλληνα πρωθυπουργό, να αποκλείσει από τη σύνθεση της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, τόσο την Ελένη Ζαρούλια όσο και τους υπόλοιπους βουλευτές της «Χρυσής Αυγής».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ