Στουρνάρας: Το πακέτο έχει κλείσει, η Τρόικα έκανε λίγο πίσω -Πάμε για ψήφιση - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Το πακέτο έχει κλείσει, η Τρόικα έκανε λίγο πίσω -Πάμε για ψήφιση

Στουρνάρας: Το πακέτο έχει κλείσει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παράθυρο ανοίγει η κυβέρνηση στον Φώτη Κουβέλη ώστε να μην αποχωρήσει από την κυβέρνηση και να μην αναγκαστεί να καταψηφίσει το σύνολο του Μνημονίου. Ο Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ανέφερε ότι «το πακέτο έχει κλείσει» καθώς και ότι η Τρόικα έκανε δεκτές κάποιες αλλαγές στα εργασιακά.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι το Μνημόνιο δεν θα κατατεθεί σε ένα νομοσχέδιο αλλά σε δύο ώστε η ΔΗΜΑΡ να έχει την ευκαιρία να «δραπετεύσει» από το αδιέξοδο και να μπορέσει να εκφράσει τη διαφωνία της καταψηφίζοντας, πιθανώς, μόνο τα εργασιακά.

«Εγώ μίλησα με τον Νίκο Μπίστη στη ΔΗΜΑΡ και ο υπουργός Εργασίας μίλησε με τον Φώτη Κουβέλη, τους ενημερώσαμε για τις νέες εξελίξεις» ανέφερε ο Γιάννης Στουρνάρας, επισημαίνοντας ότι τα μέτρα «πρέπει να ψηφιστούν ως τις 12 Νοεμβρίου, γιατί αλλιώς δεν παίρνουμε τα λεφτά».

Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε και στις υπαναχωρήσεις που έκανε η Τρόικα αφού από τους 3 μήνες που απαιτούσε ως χρόνο προειδοποίησης για την απόλυση αυτοί γίνονται 4. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ανέβηκε στα 2.000 ευρώ το ποσό που θα είναι το πλαφόν για την αποζημίωση.

Νωρίτερα, ο κ. Βρούτσης, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό δήλωσε ότι «από χθες έχουν γίνει βελτιωτικά βήματα στα εργασιακά με την Τρόικα», προφανώς εννοώντας τις οριακές βελτιώσεις στο πακέτο των εργασιακών, στο θέμα του πλαφόν των αποζημιώσεων και του χρόνου προειδοποίησης απόλυσης.

Ολα δείχνουν πάντως ότι δεν θα χρειαστεί να γίνει και νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, όπως επιβεβαίωσε πριν από λίγο ο Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος δήλωσε «δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί νέα σύσκεψη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ