Eurostat: Μικρή αύξηση για το χρέος της Ευρωζώνης, εκτοξεύθηκε το χρέος της Ελλάδας - iefimerida.gr

Eurostat: Μικρή αύξηση για το χρέος της Ευρωζώνης, εκτοξεύθηκε το χρέος της Ελλάδας

Eurostat: Μικρή αύξηση για το χρέος της Ευρωζώνης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο 90% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε το συνολικό δημόσιο χρέος των 17 κρατών-μελών της ζώνης του ευρώ για το δεύτερο τετράμηνο του 2012, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat.

Παρά τις προσπάθειες των χωρών -κυρίως αυτών της ευρωπεριφέρειας- να περιορίσουν τις δημόσιες δαπάνες των προϋπολογισμών τους, το δημόσιο χρέος της Ευρωζώνης σημείωσε άνοδο της τάξεως του 1,8% σε σχέση με το 88,2% του πρώτου τετραμήνου του 2012.

Πρωταγωνίστριες στην επιδείνωση των στοιχείων του ευρωπαϊκού δημοσίου χρέους είναι και πάλι οι χώρες που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια σημαντικά δημοσιονομικά προβλήματα και συγκεκριμένα η Ιταλία, η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.

Όπως αναμενόταν, τη μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με το πρώτο τετράμηνο του έτους εμφανίζει το ελληνικό χρέος το οποίο αγγίζει πλέον το 150,3% του εθνικού ΑΕΠ έναντι του 136,9% των περασμένων μηνών. Η ελληνική ιδιαιτερότητα προσδιορίζεται κυρίως στη βαθιά ύφεση στην οποία βυθίζεται η χώρα για έκτη συνεχόμενη χρονιά.

Eurostat: Μικρή αύξηση για το χρέος της Ευρωζώνης, εκτοξεύθηκε το χρέος της Ελλάδας | iefimerida.gr 0

Oλόκληρο το report της Εurostat εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ