Αποκλείουν το Grexit κι επενδύουν στα ελληνικά ομόλογα τα διεθνή hedge funds - iefimerida.gr

Αποκλείουν το Grexit κι επενδύουν στα ελληνικά ομόλογα τα διεθνή hedge funds

Αποκλείουν το Grexit κι επενδύουν στα ελληνικά ομόλογα τα διεθνή hedge funds
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το θερμό ενδιαφέρον διεθνών hedge funds για τα ελληνικά ομόλογα μετά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους περιγράφει σε ένα αποκαλυπτικό της ρεπορτάζ η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι επενδυτές «βομβαρδίζουν» εδώ και καιρό τους αξιωματούχους του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών με ερωτήματα σχετικά με τα ακριβή οικονομικά στοιχεία του δημοσίου χρέους και του ελλείμματος, κάτι που έχει αυξήσει τις τιμές των ελληνικών ομολόγων.

Ενθουσιώδης ήταν μάλιστα η επιστολή που έλαβαν οι επενδυτές από το γνωστό fund «Τhird Point Llc» που εδρεύει στη Νέα Υόρκη και το οποίο έχει ασχοληθεί επιτυχώς και με την αγορά των πορτογαλικών ομολόγων. «Περιμένουμε η Ελλάδα να διατηρήσει το κεφάλι της ψηλά και να υποστεί μια ανάλογη μεταμόρφωση» αναφέρεται στην επιστολή.

Οι καλοκαιρινές διαβεβαιώσεις Ντράγκι κινητοποίησαν τους επενδυτές

Σύμφωνα με σχετικά πρόσφατο δημοσίευμα του Έθνους, ο ιδρυτής του Third Point Ντάνιελ Λοέμπ,, o οποίος διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 9,3 δισ. Δολαρίων, κατάφερε να εξασφαλίσει σημαντικά κέρδη, επενδύοντας στα ελληνικά ομόλογα όταν εκείνα κόστιζαν...ψίχουλα.

Αγοράζοντας ελληνικά ομόλογα στην τιμή των 17 σεντς του δολαρίου κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, ο διαχειριστής κατάφερε να πετύχει αποδόσεις της τάξης του 3,4% για τον μήνα Σεπτέμβριο, κάτι που δικαίωσε την επιλογή του να επενδύσει στα πλέον αντιδημοφιλή ομόλογα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής αγοράς.

Εξηγώντας την επιλογή του στους επενδυτές Τhird Point, ο κ.Λοέμπ απέδωσε τις υψηλές αποδόσεις στις διαβεβαιώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι ο οποίος τον περασμένο Ιούλιο δήλωσε δημόσια ότι θα κάνει οτιδήποτε για να σώσει το ευρώ. Η στάση του κ.Ντράγκι αποδείχθηκε αρκετή για να πειστεί ο Λοέμπ ότι δεν αποτελεί ρεαλιστικό ενδεχόμενο η αποχώρηση της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ