Α.Σαμαράς: "Όχι στη συναίνεση" - Τι συζήτησε με τον πρωθυπουργό - iefimerida.gr

Α.Σαμαράς: "Όχι στη συναίνεση" - Τι συζήτησε με τον πρωθυπουργό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

"Στην αποδεδειγμένα λάθος συνταγή του μνημονίου δεν πρόκειται να συμφωνήσω" δήλωσε ο κ. Σαμαράς από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως επιβαρύνει την Οικονομία με νέους φόρους, παραλύοντας με αυτόν τον τρόπο και την τελευταία παραγωγική ικμάδα του τόπου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα περισσότερη ύφεση και όχι μικρότερα ελλείμματα.

Ο κ.Σαμαράς υποστήριξε πως στην αποδεδειγμένα λανθασμένη συνταγή του Μνημονίου δεν πρόκειται να συμφωνήσει, υπενθυμίζοντας πως το βασικό συστατικό της πρότασής μας για την Επανεκκίνηση της Οικονομίας, είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων υπογράμμισε πως η Νέα Δημοκρατία είναι σύμφωνη, ωστόσο είναι αντίθετη στην βιαστική εκποίηση και στα μέτρα ταμειακού πανικού.

Διευκρίνισε πάντως ότι υπάρχουν και μεμονωμένα θετικά στοιχεία, όπως οι συμβάσεις εκμετάλλευσης λιμανιών και αεροδρομίων, τα ομοίως τα είχε προτείνει η ΝΔ από το Δεκέμβριο του 2009, αλλά και η διαφαινόμενη πρόθεση του κ. Παπανδρέου να υιοθετήσει και κάποιες προτάσεις από το Ζάππειο-ΙΙ: αυθαίρετα, επαναπατρισμός κεφαλαίων, εργασιακή εφεδρεία.

Ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε ότι λίγα σωστά, σε ένα συνολικό λάθος, δεν δίνουν τη λύση, ενώ τόνισε πως κανένας στην κυβέρνηση δεν δίνει καμία εξήγηση γιατί η συνταγή αυτή απέτυχε σε όλα. "Κανείς τους δεν αναλαμβάνει ευθύνη για τις θυσίες που πήγαν χαμένες. Σήμερα υποβάλλουν τον Ελληνικό λαό σε νέες θυσίες. Χωρίς καμιά προοπτική, αφού επαναλαμβάνουν σήμερα όσα απέτυχαν ως τώρα."

Επανέλαβε πως αν δεν υπάρξει το δημιουργικό σοκ μείωσης των φόρων, σε συνδυασμό με τη μείωση της σπατάλης του Κράτους και τις τολμηρές αποκρατικοποιήσεις με αναπτυξιακό χαρακτήρα, Επανεκκίνηση της οικονομίας δεν θα υπάρξει και κατέληξε πως "εμείς παραμένουμε αντίθετοι και προωθούμε την Επανεκκίνηση ως μόνο δρόμο για να βγούμε από το αδιέξοδο".

Νωρίτερα στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε σε καλό κλίμα, ωστόσ υπήρξε διάσταση απόψεων.

Ο κ.Παπανδρέου υπογράμμισε για ακόμα μία φορά την αναγκαιότητα της συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, ενώ τόνισε πως βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να μειωθεί κατά 6,4% το έλλειμμα. Διευκρίνισε πάντως ότι αν υπάρχουν ισοδύναμες προτάσεις για τη μείωση του ελλείμματος η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε προτάσεις που θα έχουν ισοδύναμο αποτέλεσμα. Μάλιστα ο κ.Παπανδρέου κάλεσε τον κ. Σαμαρά να καταθέσει όποιες προτάσεις έχει σχετικά με αυτή τη στόχευση.

Στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, που διήρκησε περίπου 50 λεπτά, ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συζήτησαν και για τις αποκρατικοποιήσεις, με τον Γ. Παπανδρέου να δηλώνει πως θα ξεκινήσουν άμεσα και με απόλυτη διαφάνεια.

Για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, ο πρωθυπουργός έδωσε στον κ.Σαμαρά την εναλλακτική δίοδο για να εκφράσει τη συμφωνία του, την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ