Χτίζουν τείχος προστασίας από τους Ρομά στην Σλοβακία! - iefimerida.gr

Χτίζουν τείχος προστασίας από τους Ρομά στην Σλοβακία!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τσιμεντένιο τείχος ύψους δυο μέτρων, αναμένεται να χτίσουν οι αρχές της πόλης Βρούτκι της Σλοβακίας, προκειμένου να διαχωρίσουν τους κατοίκους της περιοχής από τον οικισμό της μειονότητας των Ρομά.

Σε τηλεοπτική του δήλωση, ο δήμαρχος της πόλης, Μίροσλαβ Μαζούρ, υποστήριξε ότι υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες των κατοίκων, καθώς νιώθουν πως την τελευταία πενταετία, οι απειλές και οι παρενοχλήσεις από τους Ρομά, έχουν αυξηθεί δραματικά.

Παράλληλα τόνισε, ότι ακόμα και οι αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής, δεν μπορούν να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο καθώς πολλές φορές γίνονται και εκείνοι στόχοι επιθέσεων των Ρομά.

Παρ όλα αυτά, παρά τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει παγκοσμίως, πολλές είναι οι περιοχές στη Σλοβακία που έχτισαν τείχη ή έχουν τοποθετήσει περιφράξεις γύρω από τους οικισμούς των Ρομά.

Στη Σλοβακία ο αριθμός των Ρομά ανέρχεται στο μισό εκατομμύριο, και μαζί με τη Ρουμανία, αποτελούν τις χώρες με τον υψηλότερο αριθμό ρομά.

Εξαιτίας του αποκλεισμού τους από την αγορά εργασίας, η πλειοψηφία των Ρομά ζει αποκλειστικά από κρατική βοήθεια ή ακόμα και από εγκληματικές πράξεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ