Financial Times: Η άνοδος της Χρυσής Αυγής δοκιμάζει τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης - iefimerida.gr

Financial Times: Η άνοδος της Χρυσής Αυγής δοκιμάζει τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αφιερωμένο στην Ελλάδα ήταν το χθεσινό editorial των Financial Times με την άνοδο της Χρυσής Αυγής να ανάγεται σε ευρωπαϊκό ζήτημα αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης.

Σύμφωνα με το άρθρο, που φέρει τον σαφή τίτλο «Σκοτάδι στην Αυγή», η αστάθεια στην Ελλάδα θέτει σε δοκιμασία μια από τις θεμελιώδεις ιδέες της ευρωπαϊκής ενοποίησης, την εξάλειψη του εθνικισμού ανά την Ευρώπη. Αναφορά γίνεται επίσης στις επιθέσεις των μελών της Χρυσής Αυγής κατά μεταναστών όπως και η εμπλοκή τους σε ομοφοβικές διαμαρτυρίες.

Στηλιτεύεται επίσης η αδυναμία των αρμόδιων αρχών να περιορίσουν τις συγκεκριμένες ενέργειες της Χρυσής Αυγής ενώ επίσης παρατίθεται η παραδοχή του Έλληνα υπουργού Δημοσίας Τάξης για τη συμπάθεια που τρέφουν μέλη της Αστυνομίας προς το συγκεκριμένο κοινοβουλευτικό κόμμα.

Ο συντάκτης δεν παραλείπει να αποδώσει ευθύνες και στους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας και καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να χρηματοδοτήσει τις ελληνικές προσπάθειες περιορισμού των μεταναστευτικών κύματων που φθάνουν στα σύνορα της.

Ως αναγκαία αξιολογείται και η παροχή πόρων για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης των παράνομων μεταναστών στα σχετικά κέντρα, κάτι που σύμφωνα με το άρθρο, θα καταστήσει την Ελλάδα ένα καλύτερο μέρος για να ζουν τόσο οι πολίτες της όσο κι εκείνοι που βρίσκονται εκεί αναζητώντας απεγνωσμένα μια καλύτερη ζωή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ