Οι πολιτικοί αρχηγοί συνεδριάζουν για μέτρα - δόση - βουλευτές - iefimerida.gr

Οι πολιτικοί αρχηγοί συνεδριάζουν για μέτρα - δόση - βουλευτές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην τελική ευθεία της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές μπαίνει η κυβέρνηση η οποία καλείται να διαχειριστεί ταυτόχρονα ευαίσθητες πολιτικές ισορροπίες στο εσωτερικό των τριών κομμάτων που την στηρίζουν.

Τόσο η αποπομπή του βουλευτή Φθιώτιδας Νίκου Σταυρογιάννη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ όσο και η ανεξαρτητοποίηση από την ΔΗΜΑΡ του βουλευτή Ηρακλείου Γιάννη Μιχελογογιαννάκη φαίνεται πως προβληματίζουν το κυβερνητικό επιτελείο σε σχέση με το τι θα ακολουθήσει κατά την ψήφιση των μέτρων.

Στο Μέγαρο Μαξίμου παρά τη σιδηρά πειθαρχία που επιχειρεί να εφαρμόσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υπάρχει έντονος προβληματισμός καθώς υπάρχουν πληροφορίες πως υπάρχει μια ομάδα 4-5 βουλευτών οι οποίοι σκέπτονται πολύ σοβαρά να καταψηφίσουν τα μέτρα χωρίς να αποκλείεται αυτός ο αριθμός να μεγαλώσει.

Επιπλέον πέρα από το κόμμα του, ο κ. Σαμαράς έχει να διαχειριστεί και τον αναβρασμό που επικρατεί τόσο στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ όσο και του ΠΑΣΟΚ.

Στη ΔΗΜΑΡ η κατάσταση είναι επίσης προβληματική καθώς εκτός από τον κ. Μιχελογιαννάκη, είναι πολύ πιθανόν να ακολουθήσει η ανεξαρτητοποίηση του Οδυσσέα Βουδούρη αλλά και ακόμα ενός ή δυο βουλευτών που προς το παρόν προτιμούν να κρατούν τα χαρτιά τους κλειστά.

Αλλά και στην Ιπποκράτους το κλίμα δεν είναι καλό αφού οι κάκιστες δημοσκοπικές επιδόσεις του κόμματος σε συνδυασμό με την αμφισβήτηση του προέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου είναι ενδεικτικές της πολύ ρευστής κατάστασης που επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Ενδεικτική των ευαίσθητων ισορροπιών ήταν η απόσυρση από το νομοσχέδιο για την αποκρατικοποίηση των ΔΕΚΟ της διάταξη που αφορούσε τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται ή προορίζονται για τη στέγαση υπηρεσιών του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των δημοσίων επιχειρήσεων που υπάγονται εξ ολοκλήρου σ' αυτά

Στη συζήτηση που διεξήχθη στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και συγκεκριμένα στη δεύτερη ανάγνωση του σχετικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών, όπου ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αντιτείθενται στις ρυθμίσεις για τις αποκρατικοποιήσεις των ΔΕΚΟ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απέρριψε τόσο την πρόταση του Πάρι Κουκουλόπουλου (ΠΑΣΟΚ) να συζητηθεί η κάθε αποκρατικοποίηση χωριστά στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, όπως επίσης και τη θέση της ΔΗΜΑΡ, ότι το Δημόσιο θα πρέπει να διατηρεί τον στρατηγικό έλεγχο των ΔΕΚΟ που διαχειρίζονται φυσικούς πόρους.

Μάλιστα ο κ. Στουρνάρας σε δραματικούς τόνους δήλωσε πως «αν δεν πάρουμε την δόση θα πεινάσουμε» προκειμένου να καταστήσει σαφές το πόσο κρίσιμη είναι η παρούσα συγκυρία για το μέλλον της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό οι τρεις πολιτικοί θα συνεδριάσουν την Τρίτη στη Βουλή προκειμένου να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματα και τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ