Φρέσκος βασιλικός υπάρχει ακόμη άφθονος, ώρα για μια υπέροχη σάλτσα πέστο που θα αγκαλιάσει τις μακαρονάδες μας. Τη σάλτσα πέστο οι Γάλλοι τη λένε πιστού, λέξη που προέρχεται από τον αντίστοιχο όρο που σημαίνει «γουδί». Εμείς τη βάζουμε στο μίξερ.
Το συμπαθητικό στην περίπτωση του πέστο είναι ότι μπορούμε να το καταψύξουμε σε ένα βαζάκι και να το χρησιμοποιούμε κατά βούληση όλο τον χειμώνα.
Υλικά
1 ματσάκι πλατύφυλλο βασιλικό
100 γραμμάρια κουκουνάρι (ωμό)
2 σκελίδες σκόρδο
100 γραμμάρια παρμεζάνα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Στο μίξερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το λάδι
2. Προσθέτουμε το λάδι στο τέλος, ώστε να δώσουμε το χρόνο στον βασιλικό να δώσει τα υγρά του
3. Προσθέτουμε όσο λάδι ή όση παρμεζάνα μας αρέσει
4. Το ίδιο ισχύει και για το σκόρδο, είναι κατά βούληση
5. Είναι σημαντικό το κουκουνάρι να είναι ωμό και όχι ψημένο ώστε να είναι κολλώδες και το πέστο μας να γίνει κρεμώδες