Μπρος πίσω από ΠΑΣΟΚ & ΔΗΜΑΡ για τις αποκρατικοποιήσεις -Στουρνάρας: Δεν γίνεται έτσι δουλειά - iefimerida.gr

Μπρος πίσω από ΠΑΣΟΚ & ΔΗΜΑΡ για τις αποκρατικοποιήσεις -Στουρνάρας: Δεν γίνεται έτσι δουλειά

Μπρος πίσω από ΠΑΣΟΚ & ΔΗΜΑΡ για τις αποκρατικοποιήσεις -Στουρνάρας: Δεν γίνεται
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμα ένα SOS εξέπεμψε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στους βουλευτές για να ψηφιστούν όσο πιο γρήγορα γίνεται τα προαπαιτούμενα μέτρα του πακέτου που θα ξεκλειδώσουν τη δόση των 31,5 δισ.

«Ο χρόνος τρέχει και αν θέλουμε να πάρουμε τη δόση πριν τελειώσουν τα διαθέσιμα του δημοσίου πρέπει να τρέξουμε και να τρέξουμε πολύ γρήγορα» είπε ο υπουργός ακούγοντας τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πάρι Κουκουλόπουλο και την βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη να διαφωνούν για την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού που κατέχει το κράτος στις ΔΕΚΟ.

Ο κ. Κουκουλόπουλος ανέφερε ότι προϋπόθεση να για ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ τη διάταξη είναι να έρχεται στη βουλή μια μια αποκρατικοποίηση και όχι όλες μαζί και το κοινοβούλιο να ελέγχει και να εγκρίνει την αρχή και το τέλος της κάθε απόφασης.

Πιο αρνητική η κ. Ξηροτύρη τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να ψηφίσει το άρθρο γιατί δεν γνωρίζει τη στρατηγική κατεύθυνση για αυτές τις αποκρατικοποιήσεις και ζήτησε να εξαιρεθούν η ΔΕΗ η ΕΥΔΑΠ η ΕΥΑΘ και τα μεγάλα λιμάνια από τη διάταξη.

Ο κ. Στουρνάρας διαφώνησε στο να έρχεται στη Βουλή ξεχωριστά η κάθε αποκρατικοποίηση όμως δεσμεύτηκε για αναλυτική ενημέρωση του Κοινοβούλιου και πλήρη διαφάνεια σε όλα τα στάδια της κάθε αποκρατικοποίησης. Μετά από αυτή τη διευκρίνιση το ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία που ακολούθησε ψήφισε θετικά υπό προϋποθέσεις, ενώ η ΔΗΜΑΡ επέμενε στην αρνητική ψήφο. Ετσι η διάταξη πέρασε κατά πλειοψηφία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ