Η Κίνα στηρίζει την υποψηφιότητα Λαγκάρντ - iefimerida.gr

Η Κίνα στηρίζει την υποψηφιότητα Λαγκάρντ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Κίνα θα στηρίξει την υποψηφιότητα για της Κριστίν Λαγκάρντ στη μάχη της διαδοχής του Στρος Καν, δήλωσε σήμερα ο Φρανσουά Μπαρόν, υπουργός προυπολογισμού της γαλλικής κυβέρνησης.

"Η υποψηφιότητα Λαγκάρντ είναι Ευρωπαϊκή απόφαση" δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μπαρόν. "Το ευρώ χρειάζεται την προσοχή μας και πρέπει κάποιος Ευρωπαίος να είναι επικεφαλής"

Υπογράμμισε πάντως πως η Γαλλία, "δεδομένων των συνθηκών", δεν θα βιαστεί να ανακοινώσει την προτίμηση της σε κάποιον υποψήφιο. "Τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ υπερβαίνουν την εθνική υπερηφάνια" τόνισε.

Η Βρετανία η Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις έχουν δηλώσει την προτίμηση τους στο πρόσωπο της γαλλίδας υπουργού οικονομικών, όμως η ίδια δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία ΔΝΤ Στρος Καν Κριστίν Λαγκάρντ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ