Με ποιούς γευμάτισε και τι μπίζνες κάνει στην Αθήνα ο πολυεκαττομυριούχος γαμπρός του Κλίντον - iefimerida.gr

Με ποιούς γευμάτισε και τι μπίζνες κάνει στην Αθήνα ο πολυεκαττομυριούχος γαμπρός του Κλίντον

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο 35 χρονος Μαρκ Μεζβίνσκι, σύζυγος της Τσέλσι Κλίντον, γόνος βαθύπλουτης εβραικής οικογένειας πολιτικών, δραστηριοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια στον ευρύτερο χρηματοοικονομικό κλάδο με έμφαση στις επενδύσεις και ήρθε για μπίζνες στην Αθήνα.

Εργάστηκε στην Goldman Sacks και μαζί με δύο πρώην συναδέλφους του έστησαν ένα νέο hedge fund. Πατέρας του Μεζβίνσκι είναι ο πρώην Δημοκρατικός βουλευτής της Αιόβα, ο οποίος καταδικάστηκε για απάτες εις βάρος επενδυτών συνολικού ύψους 10 εκατ. δολαρίων και εξέτινε ποινή 7 ετών (2002-2008).

Μητέρα του είναι η δημοσιογράφος του NBC και επίσης βουλευτής των Δημοκρατικών της Πενσιλβάνια Μάρτζορι Μαργκιόλες, η οποία έγινε γνωστή από την κρίσιμη ψήφο που έδωσε σε ένα φορολογικό σχέδιο του Μπιλ Κλίντον το 1993, το οποίο της στοίχισε την επανεκλογή της αφού ήταν άκρως αντιλαικό.

Ο 35χρονος εκατομμυριούχος γαμπρός του Κλίντον είχε κλειστό γεύμα την περασμένη εβδομάδα με εκπροσώπους ελληνικών εταιρειών και έδειξε ενδιαφέρον σε υποσχόμενες νέες επιχειρήσεις της χώρας μας αλλά και μέσω του fund που κατέχει να αγοράσει μετοχές του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Οι επαφές του έγιναν με εταιρείες στον κλάδο της Νέας Τεχνολογίας.

Στις συναντήσεις αυτές παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι εκατομυριούχοι ελληνοαμερικανοί Αντριου Λιβέρης, Ντιν Μητρόπουλος, Τζον Κάλαμος, Τζορτζ Σακελλάρης και Τζορτζ Στάμας οι οποίοι έστησαν το πρότζεκτ με τον τίτλο «Ελληνική Πρωτοβουλία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ