Έκτακτη σύσκεψη με το βλέμμα στην επίσκεψη Ολάντ-Μόντι - iefimerida.gr

Έκτακτη σύσκεψη με το βλέμμα στην επίσκεψη Ολάντ-Μόντι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ευρεία σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο θα έχει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να κλείσουν τα ανοιχτά θέματα που υπάρχουν με την Τρόικα.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στη μία το μεσημέρι, αφού παραμένει ανοιχτό το ζήτημα των εργασιακών παρά τη μεγάλη πρόοδο που έχει σημειωθεί.

Ωστόσο όπως φαίνεται η κυβέρνηση προβληματίζεται από τη στάση των βουλευτών κατά την ψηφοφορία στη Βουλή για την έγκριση των μέτρων. Ήδη υπάρχει αναβρασμός στο εσωτερικό τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΔΗΜΑΡ με βουλευτές και των δύο κομμάτων να απειλούν ότι θα τα καταψηφίσουν, ενώ ήδη από την πλευρά της ΝΔ ο βουλευτής Φθιώτιδας Νίκος Σταυρογιαννάκης ανακοίνωσε πως δεν θα ψηφίσει το πακέτο των μέτρων.

Επιπλέον υπάρχει έντονος προβληματισμός σχετικά με το πόσο ταχεία θα είναι η υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών, που θεωρούνται από τους δανειστές «προαπαιτούμενες δράσεις» για την καταβολή της δόσης.

Ικανοποίηση για τη στάση των Ευρωπαίων

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για την ομόφωνη δήλωση των Ευρωπαίων ηγετών για την Ελλάδα όπου ανέφεραν ότι επικροτούν «την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης για την εκπλήρωση των δεσμεύσεών της και επαινούμε τις αξιοσημείωτες προσπάθειες του ελληνικού λαού».

Ανάλογη ικανοποίηση επικρατεί και για την άμεση αποδοχή από τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι της πρόσκλησης του πρωθυπουργού να επισκεφθούν την Ελλάδα το αμέσως προσεχές διάστημα. Στο Μαξίμου θεωρούν πως μετά την επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ η επίσκεψη των δύο Ευρωπαίων ηγετών θα παγιώσει την αλλαγή του κλίματος απέναντι στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά την εκταμίευση της δόσης, ο Γάλλος πρόεδρος την τοποθέτησε χρονικά μέσα στις επόμενες εβδομάδες ενώ και ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων Ολι Ρεν, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, δήλωσε ότι «η δόση θα καταβληθεί στις αρχές Νοεμβρίου και πάντως πριν από τα μέσα του μήνα».

Στουρνάρας: Πρέπει να συντονιστούμε για να προλάβουμε

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δεν έκρυψε την αισιοδοξία του λέγοντας πως έχουμε διανήσει το 90% της διαδρομής, ωστόσο μιλώντας στην «Καθημερινή» σημείωσε πως «ολόκληρη η κυβέρνηση πρέπει να συντονιστεί προκειμένου να προλάβουμε τις ημερομηνίες για τη δόση του Νοεμβρίου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ