Ιερώνυμος: «Χρειάζεται συνεργασία όλων των θεσμών για να βγούμε από την κρίση» - iefimerida.gr

Ιερώνυμος: «Χρειάζεται συνεργασία όλων των θεσμών για να βγούμε από την κρίση»

Ιερώνυμος: «Χρειάζεται συνεργασία όλων των θεσμών για να βγούμε από την κρίση»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη η Εκκλησία να συνεργαστεί με την Πολιτεία και όλους τους άλλους φορείς προκειμένου η χώρα να ξεπεράσει την κρίση επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

«Η συνεργασία είναι το μοναδικό φάρμακο που θα μπορούσε να βοηθήσει αυτή την ώρα τους αρρωστημένους θεσμούς, την κρίση η οποία μας ταλαιπωρεί όλους μας», είπε ο Αρχιεπίσκοπος στο πλαίσιο της τελετής ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη Πέλλας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος ανέφερε ότι είναι ανάγκη να επιστρέψουμε στην ελληνορθόδοξη παράδοση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η παράδοση αυτή «δεν θα πρέπει να πάει στην άκρη, αλλά να είναι στο κέντρο».

Παράλληλα ο κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε και στη σχέση του σχολείου με την εκκλησία και το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία.

Στις μέρες μας, είναι μεν φυσικό το σχολείο και η εκκλησία ως κτίρια ν' απέχουν γεωγραφικά το δυστύχημα όμως είναι ότι αρχίζουν να απέχουν και ουσιαστικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ενώ για τη διδασκαλία του των θρησκευτικών είπε: «Το να είναι μία ώρα θρησκευτικά περισσότερο στο σχολείο, ούτε εμείς νομίζουμε ότι με αυτή την επιπλέον ώρα θα σώσουμε τον κόσμο και την εκκλησία αλλά ούτε κι εσείς με μία ώρα, αν την αφαιρέσετε και προσθέσετε αντ' αυτής μία ώρα θεάτρου ή κάτι άλλο, θα κερδίσετε τον πολιτισμό. Αλλά είναι σημειολογικό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ