Μέρκελ: Βήμα-βήμα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών - iefimerida.gr

Μέρκελ: Βήμα-βήμα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν πρόκειται να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες στην Ευρωζώνη, εάν προηγουμένως δεν δημιουργηθεί και τεθεί σε λειτουγία η σχεδιαζόμενη κοινή εποπτεία τους», τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

Αμέσως μετά την επιστροφή της από το διήμερο Ευρωπαϊκό συμβούλιο των Βρυξελλών η κυρία Μέρκελ σε ομιλία της στο Μόναχο, και σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο, επιχείρησε να «κεφαλαιοποιήσει προσωπικά πάνω στην επιτευχθείσα χρονική μετάθεση της έναρξης ισχύος της κοινής εποπτείας των τραπεζών Ευρωζώνης»(σ.σ.: στη διάρκεια απλά του '13, όχι αμέσως μετά την πρωτοχρονιά).

«Ο φορέας για την κοινή εποπτεία θα έχει νόημα, μόνον εάν είναι κάτι καλύτερο αυτού που ισχύει σήμερα. Όμως, αν πρόκειται απλά για μια εμβαλωματική λύση, αν δεν δημιουργηθεί με πολλή προσοχή, τότε καλύτερα να μη γίνει καθόλου (...) αυτός είναι, λοιπόν, ο λόγος για τον οποίο υπογραμμίζω πόσο σπουδαίο είναι τα πράγματα να γίνουν 'βήμα-βήμα'. Πρώτα, να ολοκληρωθεί το νομικό (θεσμικό) πλαίσιο, μετά να ξεκινήσει η πρακτική εφαρμογή και μόνον αφότου κι αυτή κριθεί λειτουργική, τότε και μόνον θα πρέπει να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» στην Ευρωζώνη, υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος στην ίδια ομιλία στο Μόναχο.

(Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ