Κόκκινα Βέλη: εντυπωσιακά πλάνα! - iefimerida.gr

Κόκκινα Βέλη: εντυπωσιακά πλάνα!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι κάτοικοι του Παλαιού Φαλήρου και οι τυχεροί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία χθες να απολαύσουν το σμήνος επιδείξεων της πολεμικής αεροπορίας της Βρετανίας.

Τα «Red Arrows» που στελεχώνουν οι επίλεκτοι πιλότοι της RAF παρουσίασαν ένα εντυπωσιακό θέαμα στον φαληρικό όρμο.

Το ακροβατικό σμήνος της RAF παρουσίασε τον νέο σχηματισμό του με την ονομασία «Ανεμοστρόβιλος». Η επίδειξη των εννέα αεροσκαφών, που πετούσαν με ταχύτητες από 600 έως 700 χιλιόμετρα κράτησε 25 λεπτά και καθήλωσε όλους όσοι την παρακολούθησαν.

Τα Κόκκινα Βέλη είναι το ακροβατικό αεροπορικό σμήνος της Βασιλικής Βρετανικής Αεροπορίας. Δημιουργήθηκε το 1964 από τη συγχώνευση πολλών ανεπίσημων ακροβατικών ομάδων της RAF. Έως σήμερα έχουν πραγματοποιήσει επιδείξεις σε περισσότερες από 50 χώρες του κόσμου, ενώ οι πιλότοι τους θεωρούνται οι πιο δημοφιλείς και επιδέξιοι μαζί με τους «Blue Angels» (Γαλάζιοι Αγγελοι).

Είναι η τρίτη φορά που τα Red Arrows πετούν πάνω από τον αττικό ουρανό Η επίδειξη έγινε σε συνεργασία με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία για τα 100 χρόνια από την σύστασή της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ